Amazon Türkiye'den Logitech g pro x superlight 2 satın almıştım. Cihazı yaklaşık 5 ay aktif olarak kullandım. Kablolu ve kablosuz hiç bir sorun yaşamadım. Logitech G HUB yazılımın güncel versiyonu ile tanıtma işlemlerimi tamamlamıştım. Ancak son 1 aydır cihazın usb dongle alıcısını bilgisayar hiç bir şekilde görmüyor. Cihazdaki farklı usb noktalarına bağladım. Ve Aygıt yöneticisi üzerindeki USB port trafiğini analiz ettiğimde usb alıcı takılı olmasına rağmen bilgisayarda hiç bir bağlantı emaresi ortaya çıkmıyor. Bunun üzerine evdeki farklı markalara ait dizüstü bilgisayarlarıma Logitech G HUB yazılımını kurarak aynı işlemi denedim. Bu cihazlarımda da aynı durumla karşılaştım.
Amazon Türkiye ilk 30 gün koşulsuz iade desteği sağlıyormuş. Ve beni Logitech Türkiye'nin teknik servisine Penta Teknolojiye yönlendirdiler. Teknik servisten yapıcı bir geri dönüş alamayacağımı düşünerek (usb dongle alıcı genelde bunların stoklarda olmuyor) support.logi den direk üretici firmaya yazmaya karar verdim. Chat bölümünden müşteri temsilcisine bağlandım. Öncelikle burada şöyle mühim bir detay vereyim. Buradaki müşteri desteğinde Logitech Europe ekibine bağlanmak gerekiyor. Eğer hintçe isimlerde birileri bağlanırsa desteğe (Amit, Akash, Ajay, Vijay Ravi, Rahul, Rajesh, Rakesh) sayfayı kapatıp avrupalı bir isim gelene kadar bu işlemi tekrar edin. Çünkü diğer temsilciler çözüm üretmiyor. Sizi ülkenizdeki yetkili servise gitmeye ikna etmeye çalışıyor. Robertli Jack li bir isim görürseniz yapışın.
Logitech Europe 'nın garanti kapsamında ürün gönderen operasyon birimlerinden biri hollanda Eindhoven şehrinde bulunuyor. Velhasıl logitech avrupa ekibine bağlandığımda yaklaşık 40-45 dakika bol soru cevaplı bir diyalog yaşadık. Usb alıcı onlarında stoklarında yokmuş. Gerekli mağduriyeti gidermek adına ürünün kendisini göndermeyi teklif ettiler. UPS kargoyla çalışıyorlar. Yaklaşık 3 gün sonra g pro gümrüğe geldi. Bu arada firma tüm kargo ve navlun masraflarını karşılamış. Şayet karşılamasalardı 258 dolarlık bir ücret çıkıyordu.
UPS kargoyu aradığımda ürünün geldiğini ve gümrükleme işlemleri için beklediğini ifade ettiler. Akabinde beni UPS kargo sanal asistana yönlendirdiler. Bu sanal asistan üzerinde yurtdışı gönderileri için bir ekran var. Buraya ürün faturası ve vekaletname yüklemek gerekiyor. Evet olayın en saçma yanı vekaletname süreciydi. Şubat 2026 itibariyle ithalatçı yada ihracatçı olmasan bile tüm şahıs gönderilerinde noter'e gidip gümrük müşavirlik firmanız hangisiyse ona vekaletname vermeniz gerekiyor. Vekaletname ücreti 2.200 lira (nisan 2026) itibariyle. Vekaletname örneği UPS kargo sanal asistanda yer alıyor. Onun pdf kopyasını alıyorsunuz, notere gittiğinizde bize onu mail atın diyor noter ve orada şablona göre vekaletnameyi hazırlıyor.
Bu arada ups kargo size 2 seçenek sunuyor. İsterseniz kendi gümrük müşavirlik firmanızla da çalışabilirsiniz dilerseniz bizimkilerle de diyorlar. UPS'nin gümrük müşavirlik firması "Unsped Gümrük Müşavirliği" Unsped le çalışırsanız ekstra ücret vs gibi bir durum söz konusu olmuyor. Daha stabil ve hızlı bir şekilde kargonuzu ulaştırıyorlar. Neyse noterden vekaleti çıkardığınızda bunun önlü arkalı fotosunu çekip sanal asistana yüklüyorsunuz. Daha sonra Logitech 'in gönderdiği ürünün faturasını da sanal asistana yüklüyorsunuz. Akabinde sizden çıkardığınız vekaletnameyi fiziki olarak kendilerine kargolatmanızı istiyorlar. Adres bilgisi yine sanal asistanda var. O adrese vekaletnameyi kargolatıyorsunuz. Burada kritik bir detay var. Kargo poşetinin üzerine kargodaki görevliden rica edin not sticker ları var. Ondan yapıştırıp UPS'de size gelen Mouse'un gönderi takip numarasını kargo poşeti üzerine yazın. Ad Soyad yazın. Böyle olmadığında evrakın işleme alınması 1-2 haftayı bulabiliyor. Bu şekilde yaparsanız evrak gider gitmez 2 gün içinde işleme alıyorlar.
UPS vekaletname gümrük müşavirlik firmasına iletilmeden size anlaşmalı oldukları Unsped firmasının iletişim bilgilerini paylaşmıyor. Zaten vekalet evrakı da firmaya ulaşmadan size kargoyla ilgili gümrük bilgisi vermiyorlar. Neyse evrak oraya ulaştı. Ve işleme alındıktan sonra Firmanın iletişim numarası bu. 0212 410 99 99. Burayı arıyorsunuz. Ve takip kodunuzu belirtiyorsunuz. Burada her yurtdışı gönderisine bir temsilci atanıyor. Sizin kargonuzu hangi temsilci atandıysa operatör bunu size söylüyor. Ve kargo temsilcinize bağlanıyorsunuz. Kendisi kargonun gümrük muayene durumunu size aktarıyor. Bir aksilik olmazsa evraklar iletildiğinde kargo 3-4 gün içinde UPS dağıtımına verilmiş oluyor.
Logitech Ücretsiz Sıfır G pro x Superlight 2 Gönderdi
1
●196
- 14-04-2026, 12:22:47
- 14-04-2026, 12:35:47rica ederim, gümrük süreci hakikaten beni de yordu. Yani ücretsiz gelen bir ürünü bile teslim almak için 2 bin civarı ödeme yapmak durumunda bırakıldığımız garip bir sistem.lastasmile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle