• 06-04-2010, 02:04:38
    Aynen birisi bulmus.

    Zarf hakkında herseyı arastırdım ya. bunda baska bırsey var bence. Kelime oyunu yanı bir nevi
  • 06-04-2010, 02:10:23
    Aramızda edebiyatcı varsa bu kelimedeki zarf'ı yada zarfları (belirteç yani) soyleyebilir mi ?


    Her zarfın, zarfın içindeki her mektubun, mektubun içindeki her yazılanın bir anlamı var…

    Soruya gelemeyen arkadaslar içinde ipucunu vereyim:

    İpucu : Ama sen dışına bakacaksın.
  • 06-04-2010, 02:15:23
    1 ile 9 arasındaki sayılarla nasıl bir baglantı kurdunki
  • 06-04-2010, 02:16:15
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Erturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1 ile 9 arasındaki sayılarla nasıl bir baglantı kurdunki
    Zarfların adetini yazcağını düşündüm yanılmışım Oyle olsa denerdin dimi
  • 06-04-2010, 02:18:16
    ZerCY adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Zarfların adetini yazcağını düşündüm yanılmışım Oyle olsa denerdin dimi
    Hayır ben direkt zarfları yazmayı dusundum. eger onlar cıkmasa zarf sayısını yazardım. oda cıkmasa cumledeki toplam kelimeden zarf sayısını cıkartırdım. ne bilim yapardım birseyler
  • 06-04-2010, 03:06:16
    pufff!
  • 06-04-2010, 03:08:31
    Erturk bilmissiniz rica etsem paylasabilirmisiniz cildirmak uzereyimde
  • 06-04-2010, 03:47:39


    Onlar yeni soru ekleyene kadar bende biraz dinleneyim.

    Hadi iyi geceler
  • 06-04-2010, 04:36:41
    arkadaslar arastirmaci olun biraz.google amca saolsun alin size sorularin cevablari

    Soru 1: Anglosakson destanındaki 2 yaratığı öldürüp kral olan kahramanın ölümüne yol açan canlı nedir?
    İpucu : Eski devirlerde havada uçarmış
    Cevap: Ejderha

    Soru 2: Yukarıdaki resim kime ait’tir. (Eski Mısır Tanrıçası)
    İpucu : Bazen bir isim aramak için bir isimle başlamak gerekir!
    Cevap: Khonsu

    Soru 3: En eski sos hangisidir?
    İpucu : x176tghfe
    Cevap: ketsiap

    Soru 4: 400 adam 4 kere dünyayı bisikletle gezse,geçen zaman içerisinde kaç çocuk dünyaya gel
    İpucu : gerçekler gözümüzün önündedir,fakat bakmasını bildiğimiz sürece.
    Cevap: Kadının Göbegine Zum Yapın Sayılar Var => 12986754

    Soru 5: Doğada, günlük yaşamımızda kullandığımız bazı nesnelere benzeyen unsurlar vardır. Bu unsurlardan Şampanya Kadehine benzeyen sizce ne olabilir?
    İpucu : Resimler sana yol gösterecek.
    Cevap: Utricularia

    Soru 6: Bu soruyu geçebilmen için sana bir dosya veriyoruz anahtar içerisinde gizli!
    İpucu : Bazı şeyleri bulmak için hız iyi değildir.
    Cevap: 168

    Soru 7: Amazon Kızılderileri olarak bilinen kabilenin en meşhur icadı nedir?
    İpucu :
    Cevap: Lastik Botlar

    Soru 8: Napolyonu en çok üzen olayın gerçekleşmesine neden olan canlı hangisidir?
    İpucu : 5×2x6+2
    Cevap: Tavşan

    Soru 9: Gurme Kulübü’nün en ünlü üyelerinden biri olan kişi kimdir?
    İpucu : Edinburgh + Cambridge
    Cevap: Charles Darwin

    Soru 10: Heredot’un inanılan en ünlü döndürme büyüsü sonucunda neye dönüşüyordu?
    İpucu : Neye baktığın değil neyi gördüğün önemlidir.
    Cevap: kurt

    Soru 11: 14 Bin yıl önce yerinde duruyordu ama artık yok?
    İpucu : Avustralya x 2
    Cevap: MU

    Soru 12: Boylu boyunca duruyor orada inanması güç? (4) (1) (.) (3) (5)
    İpucu : піраміда
    Cevap: kefren piramidi

    Soru 13: Sıvamışlar alçıdan kilden, dikmişler en ürkütücü yere kim acaba bu dikilen?
    İpucu : Resme bak,düşün,bul!
    Cevap: anubis

    Soru 14: Boeing boys have something in between their legs.
    İpucu : sarımsak – soğan
    Cevap: Lövye

    Soru 15: Resim anlatıyor sana anlaman istediğin ama zaman gerek bulman için ne olduğunu.
    İpucu : Bazı icatlar şaşırtır insanı.
    Cevap: antikythera

    Soru 16: On+3 gün sürdü son gidişinin dönüşü.
    İpucu :
    Cevap: Hubble

    Soru 17: Yer gök sallanıyordu, artçıların dinmesi ayları buldu. Yıl kaçtı?
    İpucu : VI,IX
    Cevap: 1509

    Soru 18: İstenmese de geldi dünyaya kimdi bu istenmeyen?
    İpucu : Herkes gibi çıkmadı karından istenmiyordu Panteon tarafından.
    Cevap: dionysos

    Soru 19: Hazineler vardı zamanında içerisinde evvel zamanlar önceydi bu.
    İpucu : Tomar
    Cevap: Lut gölü


    alintidir.