Webmaster Olmak İçin Hangi Üniversite ?
39
●3.466
- 04-02-2009, 13:47:30Yorumun için ve yorumlarınız için çok tşk ederim.Bugün Bi karar aldım iktisad okuyacagım ve webmaster lık içinde kendim uğraşacağım.Bugün cd siparişi verdim kitapta alacağım inş bu işi başarırım ve bunda çok kararlıyım ayrıca bu işi yapmayı çok seviyorum ve istiyorum.webthese adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 04-02-2009, 14:14:47Tebrikler doğru bir karar almışsın
Şu anda ne kadar yazılım,bilgi. mühendislikleri olsa da,tam anlamıyla Webmasterlığın bir okulu yok..Ha şu var,Bu bölümlerden mezunlar yapıyor bu işi çoğunlukla, ancak hiçte azımsanamayacak kadar da farklı bölümden mezunlar yapıyor ve hakkını veriyorlar.Bende webmaster olma yolundayım,herşey şuan için gidiyor.Bir kısım dilleri öğrendim,kalan dilleri öğrenmeye çalışıyorum.İnşallah ilerde daha iyi olacak.
Üniversiteye gelince,işin garip tarafı burada bende " Sözel " mezunuyum
bak şimdi !..Ancak bende Webmaster olmak istesemde ve üniv. gitmeme de çok fazla gerek olmadığı halde yinede alakasız da olsa 4 yıllık bir yer bitirmek istiyorum.Nihayetinde 2010lu yıllara geldik,Bu işin tam anlamıyla okulu yok diye yada bilgisayar,yazılım mühendisliğine giremiyorsun diye farklı bir bölüm bitirmemek olmaz diye düşünüyorum.(İşletme,İktisad,İletişim,Reklamcılık) gibi gayet güzel bölümlerden birisi de okunabilir..sonra yine sen Webmaster'lık yaparsın.Maksat Bu alanda olmasa da farklı alanda bir tane de diplomam var demek.Devir eskisi gibi değil artık..Umarım anlamışsındır ve faydalı olmuşumdur.
Bu arada bende Reklamcılık(4 yıl.) düşünüyorum..Ancak yukarıda da söylediğim gibi Web alanında çalışmayı düşünüyorum. - 04-02-2009, 14:26:07tm bolunmundeysen bilgisayar mühendisliğini unut ama bilgisayar bolumu olması lazım say1 puanıyla alıyor oraya gidebilirsin heralde
- 04-02-2009, 15:08:12Bir bilgisayar mühendisi olarak görüşlerim,okulda web sitesi yapmayı tema editlemeyi,adsense mevzularını,seo olaylarını fln göremezsin,bunlar senin kendi insiyatifindir.
ancak programlama bilmeden gerçek bir webmaster olamayağın gerçeğiyle de okulda programlama ve algoritma dersleri alır,sana bu yönde çok iyi bir temel oluşturursun. - 04-02-2009, 15:16:36Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Webmaster olcam diye Bilgisayar Muhendisligine gidersin.Sonra Akiskanlar mekanigi,Computer architecture,Logic dizayn,java gorup bolumu birakirsin.
webmasterligida 3 sene sonra birakcan zaten korkma uzun surmuyor bu heves
