• 18-04-2016, 20:54:23
    #1
    Merhabalar sizlere bir yatırım tavsiyesi vermek istiyorum öncelikle belirteyim tam detaylı olarak bende bilmiyorum fakat bu hikayeyi bizzat oda arkadaşımdan duydum.

    İran'da faiz miktarları çok aşırı yüksekmiş bende yeni öğreniyorum burada en fazla faiz veren bankaya 15.000 TL aylık faize versek 120 - 140 TL arası bir para alıyoruz fakat aynı parayı İran'da aylık faize vererek 600 - 800 TL arası kazanabilirsiniz. Benim bildiğim tek şartı ana parayı bir yıl boyunca bankadan çekemiyor olmanız. Tabii her yatırım işleminde olduğu gibi İran parasının değer kaybetme durumu olduğunda paranın erime ihtimalide var. Tam bilgisi olan konunun devamında bilgilerini bizlerle paylaşırsa memnun kalırım.
  • 20-04-2016, 20:49:10
    #2
    Üyeliği durduruldu
    Dünya'nın hiçbir yerinde öyle bir faiz politikası yok Orayı yıkarlar, yıkar...
    Not: Iran'da 15.000TL al ve bankaya faize yatırmaya çalış. Seni asarlar, Iran'da faiz yasak.
  • 21-04-2016, 13:15:19
    #3
    800 tl'ye giderken şirin candan olmayasın
  • 21-04-2016, 13:43:56
    #4
    Üyeliği durduruldu
    Şeriatla yönetilen İran'da sen parayı faize koyabiliyorsan zaten olayı bitirmişsin. Hadi arkadaşın atıyor tutuyorda sen hiç girip internete bu ülke nasıl neye göre yönetiliyor diye araştırmıyorsun.

    İşte para böyle birşey adı yetiyor gerisi tefarruat hele birde yattığın yerden para kazanacağını düşünenlerde olunca çıldırmamak elde değil.


    Alınteriyle kazanılmamış faizdeki paradan zaten hayır gelmez.
  • 21-04-2016, 13:58:00
    #5
    Oyunloji adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şeriatla yönetilen İran'da sen parayı faize koyabiliyorsan zaten olayı bitirmişsin. Hadi arkadaşın atıyor tutuyorda sen hiç girip internete bu ülke nasıl neye göre yönetiliyor diye araştırmıyorsun.

    İşte para böyle birşey adı yetiyor gerisi tefarruat hele birde yattığın yerden para kazanacağını düşünenlerde olunca çıldırmamak elde değil.


    Alınteriyle kazanılmamış faizdeki paradan zaten hayır gelmez.
    Ben size söyleyeyim, İran'ın neye göre yönetildiğini. İran hadislerin çoğunu, ayetlerin çoğunu inkar eden bir sistemle yönetiliyor. İran, dünyaya müslüman model diye yutturulmaya çalışılan bir yer. En çok da 90 öncesi Türkiye yuttu bunu. İran "islam şeriatı" devleti değildir. Zaten adı da İslam Cumhuriyeti.

    "Kur'ân tahrif edilmiştir, şimdiki Kur'ân'ın 2.000 âyeti doğrudur 10.000 âyet de şimdikinde yoktur (aslına göre eksiktir), Peygamber tebliği eksik yaptı ve gayret etmedi" diyen sistemdir İran'daki sistem. Yeri gelmişken belirtmiş olalım, bilmeyenler bilsinler. Yani hem Allâh'ın sözünü inkar ederler, hem peygambere (aleyhisselatü vesselam) hem de ashabına dil uzatırlar. Bunlara şeriatla yönetiliyor diyemeyiz iki sembolik haber duyuyoruz diye.

    Ha, faiz yasaktır/serbesttir onu bilmiyorum Sadece bir yanlışı düzeltmek için araya girdim. Yani size cevap olsun diye değil, sizin mesajı örnek aldım.
  • 21-04-2016, 14:08:41
    #6
    İranı çok abartıyorsunuz hiçte şeriatla yönetilmiyor, afedersiniz faiş..lik yok tek gecelik ilişki var ne anladık işini görüyon kadına para veriyorsun boşanıyorsun? Bumudur geçiceksiniz şeniatle yönetilen ülke arıyorsanız israile bakın.

    @israili sevmem hatta nefret ederim ama gerçek bu kendi şeriatlerine uygun yönetiyorlar (dipnot beni israil kutsal kitabı deiştirilmiştir yani deiştirilen kurallara uygun yaşıyorlar)

    GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • 21-04-2016, 14:17:45
    #7
    Üyeliği durduruldu
    İran sözde İslam Cumhuriyeti ile yönetilir. Sebebi çok basit eğer bir yasa şeriat ile uyumlu değilse meclise düzeltilmesi için gönderiliyor.

    @Guajira;

    O kadar araştırabiliyorsan orada gördüğün faiz oranlarının yerli bankalara ait olmadığını bilir hatta daha detaylı araştırırsan az da ingilizcen varsa İran'da faize para koyamadığının zaten farkına varırdın.
  • 21-04-2016, 15:07:32
    #8
    bildiğim tek şey var.
    FAİZ HARAMDIR.

    ve her faiz e bulaşmak isteyen birini duysam şu hadisi söylerim.

    Abdullah İbni Mesud (Radiyallahu Anhuma) şöyle dedi:

    “Nebi (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):

    ‘Faiz yetmiş üç kısımdır. Onların günah bakımından en hafifi, kişinin annesi ile zina etmesi gibidir. Bilin ki, faizin en şiddetlisi Müslüman kişinin ırzıdır’ buyurdu.”

    Hâkim: 2259, İbni Mace: 2274, İbnu’l-Carud: 647 Albânî Sahihu’l-Cami: 3539
  • 21-04-2016, 16:17:29
    #9
    iranda faiz başka bir isimle var bildiğim kadarıyla. Bizde nasıl kar payı gibi bir ad verip legalleştiriyorlar kendilerince, oradada öyle birşey var. Yanlış bilmiyorsam yıllık %30 civarı kazandırıyor ki bu oranlar imkansız değil. Daha 10 sene önce bizim ülkede bile %20 den fazla faiz veriyordu bankalar