Şeriatla yönetilen İran'da sen parayı faize koyabiliyorsan zaten olayı bitirmişsin. Hadi arkadaşın atıyor tutuyorda sen hiç girip internete bu ülke nasıl neye göre yönetiliyor diye araştırmıyorsun.
İşte para böyle birşey adı yetiyor gerisi tefarruat hele birde yattığın yerden para kazanacağını düşünenlerde olunca çıldırmamak elde değil.
Alınteriyle kazanılmamış faizdeki paradan zaten hayır gelmez.
Ben size söyleyeyim, İran'ın neye göre yönetildiğini. İran hadislerin çoğunu, ayetlerin çoğunu inkar eden bir sistemle yönetiliyor. İran, dünyaya müslüman model diye yutturulmaya çalışılan bir yer. En çok da 90 öncesi Türkiye yuttu bunu. İran "islam şeriatı" devleti değildir. Zaten adı da İslam Cumhuriyeti.
"Kur'ân tahrif edilmiştir, şimdiki Kur'ân'ın 2.000 âyeti doğrudur 10.000 âyet de şimdikinde yoktur (aslına göre eksiktir), Peygamber tebliği eksik yaptı ve gayret etmedi" diyen sistemdir İran'daki sistem. Yeri gelmişken belirtmiş olalım, bilmeyenler bilsinler. Yani hem Allâh'ın sözünü inkar ederler, hem peygambere (aleyhisselatü vesselam) hem de ashabına dil uzatırlar. Bunlara şeriatla yönetiliyor diyemeyiz iki sembolik haber duyuyoruz diye.
Ha, faiz yasaktır/serbesttir onu bilmiyorum

Sadece bir yanlışı düzeltmek için araya girdim. Yani size cevap olsun diye değil, sizin mesajı örnek aldım.