Anthropic hepimizi ele geçirecek :)
9
●740
- 24-03-2026, 01:23:42Zipi prompt yazarak açtırıyorsa büyük amelelik ben her işimi konuşarak yaptırıyorum.lastasmile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Superwhisperi deneyin
aylık 12$ bazen türkçe bazen ingilizce konuşuyorum metinlerin tamamını karışık konuşmama rağmen net bir şekilde çıkartıyor.
Evde 4 mac setup ım var sahile yürüyüşe çıksam bile işler devam ediyor
- 24-03-2026, 01:30:53Konu bana çok boş geldi 🥲 allah affetsin atlara binerken araba çıktı. At binmek isteyen gene biniyor. Fabrikalaştık el işi dediğimiz ürünler gene gidiyor. Bağımlı olmamak için local çalışan yzleri pclerinize kurup gene iş yaptırabilirsiniz. Daha iyisi daha ucuza llm kullanabilirsiniz https://www.r10.net/hesap-lisans-ali...-128293-a.html konusu gelmişken yapıştırıyım. Körelecek bir şey yok.
- 24-03-2026, 01:36:40Haklısın, konuyu kaçırmışım.lastasmile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ama şunu söyleyeyim: traktör çıkınca çiftçi kazmayı unuttu, vinç çıkınca işçi yük taşımayı bıraktı. Kimse buna beceri kaybı demedi, zaten demedi çünkü o enerji başka yere aktı.
AI da aynı şey. Seni tembelleştirmez, sen tembelleşmeyi seçersin. - 24-03-2026, 01:44:57Güzel nokta ama şunu atlıyorsun: AI'ın elimizden aldığı şeyler zaten beynin sıkıcı kısmıydı. Hesaplama, ezber, tekrar. Bunları zaten sevmiyorduk.lastasmile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Boşalan yere ne gelecek? Büyük ihtimal 'karar vermek' daha değerli olacak. Neyi yapacağını bilmek, işi doğru yönlendirmek. Bunu AI hâlâ yapamıyor.
Haklı olduğun bir şey var: herkes o adımı atamaz. Bu gerçek. Ama çözüm AI'ı reddetmek değil, nasıl adapte olacağını bulmak. - 24-03-2026, 01:57:3513 yıldır bu işin içindeyim. Pazarlama direktörlüğünden front-end back-end ekip yönetimine, dijital stratejiden ürün geliştirmeye kadar Türkiye'nin büyük şirketlerinde her tarafını bizzat yönettim.lastasmile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şunu net söyleyeyim: bu tartışmayı yıllardır yaşıyoruz. Her büyük teknolojik değişimde aynı korku, aynı itirazlar. Ama sahada olan biri olarak konuşuyorum, AI beni korkutmuyor, tam tersine heyecanlandırıyor.
Somut örnek vereyim: şirketimizde 10 kişiydik, şu an core ekip olarak 4 kişiyiz. Bu bir küçülme değil, oyunun tamamen değişmesi. Ayrılan arkadaşlar işsiz kalmadı, kendi şirketlerini kurdu. Biz de onları destekliyoruz. Herkes kazandı.
Asıl devrim şu: eskiden 20-40 kişilik ekip gerektiren operasyonları kurmak ciddi bir sermaye işiydi. Orta ölçekli bir girişim bu yapıyı taşıyamazdı. Şimdi o denklem tamamen değişti.
Doğru araçları, doğru stratejiyle kullanan tek bir insan, eskiden onlarca kişinin yaptığı işi koordine edebiliyor. Bu mikro milyonerlerin dönemi demek.
Büyük şirketlerin asıl kabusu da bu olacak, çünkü hantallıkları artık bir avantaj değil, dezavantaj. Pastalarından pay alabileceğiz!
Ben de kendi 13 yıllık bilgimi, deneyimimi ve bakış açımı bir platforma aktardım. Erken erişim açık: Barvery AI incelemek istersen kayıt olabilirsin. - 24-03-2026, 05:00:48@lastasmile; önemli bir noktaya değinmişsin. Ara sıra bu durumu kendimize hatırlatmak gerekir. Çünkü günün sonunda, 50-100 adımlık yere bile arabayla giden insanlara dönüşmek de var. Çünkü alışkanlıklar kolay kolay değiştirilemez. Zihinsel olarak körelmemek ve akıl gücünü arttırmak için karma çalışma modeli (bazen elle, bazen YZ ile) bana mantıklı geliyor. Sizi bilemem ama ağır yüküm yoksa enerjim yerindeyse merdivenleri yürüyerek çıkan tiplerdenim
aylık 12$ bazen türkçe bazen ingilizce konuşuyorum metinlerin tamamını karışık konuşmama rağmen net bir şekilde çıkartıyor.