lastasmile adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet. yapay zekayı reddetmek daha büyük sorun, gelişmeyen/adapte olamayan her ne olursa olsun yok olmaya mahkum oluyor. Ben reddedelim demiyorum, tamamen teslim olmayalım diyorum.
Teşekkür ediyorum yorumlamanız için
13 yıldır bu işin içindeyim. Pazarlama direktörlüğünden front-end back-end ekip yönetimine, dijital stratejiden ürün geliştirmeye kadar Türkiye'nin büyük şirketlerinde her tarafını bizzat yönettim.

Şunu net söyleyeyim: bu tartışmayı yıllardır yaşıyoruz. Her büyük teknolojik değişimde aynı korku, aynı itirazlar. Ama sahada olan biri olarak konuşuyorum, AI beni korkutmuyor, tam tersine heyecanlandırıyor.

Somut örnek vereyim: şirketimizde 10 kişiydik, şu an core ekip olarak 4 kişiyiz. Bu bir küçülme değil, oyunun tamamen değişmesi. Ayrılan arkadaşlar işsiz kalmadı, kendi şirketlerini kurdu. Biz de onları destekliyoruz. Herkes kazandı.

Asıl devrim şu: eskiden 20-40 kişilik ekip gerektiren operasyonları kurmak ciddi bir sermaye işiydi. Orta ölçekli bir girişim bu yapıyı taşıyamazdı. Şimdi o denklem tamamen değişti.

Doğru araçları, doğru stratejiyle kullanan tek bir insan, eskiden onlarca kişinin yaptığı işi koordine edebiliyor. Bu mikro milyonerlerin dönemi demek.
Büyük şirketlerin asıl kabusu da bu olacak, çünkü hantallıkları artık bir avantaj değil, dezavantaj. Pastalarından pay alabileceğiz!

Ben de kendi 13 yıllık bilgimi, deneyimimi ve bakış açımı bir platforma aktardım. Erken erişim açık: Barvery AI incelemek istersen kayıt olabilirsin.