• 02-05-2026, 22:35:05
    #10
    Gusav adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hetzner kullaniyorum zaten memnunumda, netCUP kullanan forumda arkadaşlarda var, birkaç konu görünce bende orayi deneyimliyim nasil olsa para iadesi var memnun kalmazsam dedim, düşündüğüm başima geldi. Dolandırıcılar bile böyle oyalamıyor. Cevap yok, iade yok, sunucu yok. İptal etti, parada yok, 11 günde bekletilmez dahada cevap vereceklerini sanmiyorum.
    Hocam konudan bağımsız olarak izninize... hiç Hetzner kullanmadım ama geçersem windows sunucu olayında sorun yaşarmıyım... ayrıca güvenlik kısımları nasıl bir firewall katmanı var mı yoksa kendi güvenliğimizi kendimiz mi sağlamalıyız...
  • 02-05-2026, 23:29:30
    #11
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    klasweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam size kısmen katılmıyorum
    ben Almanyada yaşıyorum, almanya müşteriye ne sunuluyorsa o olmak zorunda kanun bu, örnek veriyorum 10gbit hat yazıyor ama size gelen 7gbit, bu konu kesinlikle sözleşmede veya hat ile ilgili sorularda belirtilmiştir. sonucta siz 10 gbit hata para veriyorsunuz bunu size temin etmek zorundalar, Almanyada %95 firmalar bu şekilde. müşterine sunulan ile etiketteki aynı olmak zorunda.
    Diğer ülkeleri bilemem
    Hocam söylediklerine katılıyorum; Almanya ve Avrupa genelinde tüketici hakları ve regülasyonlar çok katı, hat hızı (bandwidth) konusunda haklısın. Ancak benim bahsettiğim durum hat hızından ziyade sanallaştırma mimarisiyle (KVM, ESXi vb.) alakalı bir kaynak yönetimi meselesi.
    Birçok global firma, maliyeti düşürmek için kaynakları 'paylaşımlı' (Overselling) mantığıyla satıyor. Sözleşmelerine de 'up to' (kadar) veya 'burstable' ibarelerini ekleyerek yasal boşluğu dolduruyorlar. Yani teknik olarak 32 GB RAM tanımlıyorlar ama donanımsal olarak o RAM'i senin için kilitlemiyorlar (Reserved RAM).
  • 03-05-2026, 05:15:22
    #12
    tuyo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hocam söylediklerine katılıyorum; Almanya ve Avrupa genelinde tüketici hakları ve regülasyonlar çok katı, hat hızı (bandwidth) konusunda haklısın. Ancak benim bahsettiğim durum hat hızından ziyade sanallaştırma mimarisiyle (KVM, ESXi vb.) alakalı bir kaynak yönetimi meselesi.
    Birçok global firma, maliyeti düşürmek için kaynakları 'paylaşımlı' (Overselling) mantığıyla satıyor. Sözleşmelerine de 'up to' (kadar) veya 'burstable' ibarelerini ekleyerek yasal boşluğu dolduruyorlar. Yani teknik olarak 32 GB RAM tanımlıyorlar ama donanımsal olarak o RAM'i senin için kilitlemiyorlar (Reserved RAM).
    aynen size tamamen katılıyorum, yazınıza cevap verirken yürüyordum, yazıyı okurken demek farklı alğılamışım. şimdi rekrar okudumda tamamen hakkısınız.
    aslında sizin dediğinizi anlamamak imkansız. şöyle bi ucuZ firmalara bakmak yetiyor.
    elden gelen bişey yok, kanunun açığına keşke yum update -y ile güncelleme ile kapatabilsek 😁 yada rm kullamsak😔
  • 06-05-2026, 11:28:42
    #13
    Destek talepleri çok kötü en acil durumda bile 3 gün sonra dönüş yapıyorlar. Telefonla destek hizmeti de 25 dakika da bağlanıyor tamam yapacağız deyip kapatıyorlar dönüş yok
  • 15-05-2026, 20:39:46
    #14
    ben de dedicated cpu paketini kullanıyorum ve çok memnunum.
  • 13-06-2026, 22:03:54
    #15
    VPS 2000 G12
    • 8 vCore (x86)
    • 16 GB DDR5 RAM (ECC)
    • 512 GB NVMe
    • Traffic included
    • Snapshots (Copy-On-Write)
    • Remote console and much more...

      Bende bu paketi kullanıyorum iyikide buraya geçmişim çok memnunum 6 aydır kullanıyorum destek hattıyla hiç iletişime geçmedim.
  • 13-06-2026, 22:06:17
    #16
    Geçmiş olsun
  • 14-06-2026, 00:32:39
    #17
    Kurumsal Üye
    Ana sunucum Netcup üzerinde, 1 kere olsun destek açmadım. Performans ve uptime son derece iyi.
    Bu işler şanstır aslında. Nazar değmesin diyelim.


    Hetzner 'e kızmıyorum aslında.
    O kadar çok saçma şeyler yapılıyor ki, doğal olarak özellikle Türk kullanıcılara aşırı tedbirli yaklaşıyorlar.
    Esasında Contabo da başladı tedbirlere bilginiz olsun.


    Ancak şunu belirtmeliyim; nerede olursam olayım mutlaka yedek alıyorum.
    Yani sunucu çöktü şu oldu falan umurumda olmaz başka yere taşırım kısa sürede.

    Yedek almayı asla ihmal etmeyin. Hangi firma olduğu hiç önemli değil.
  • 24-07-2026, 13:57:11
    #18
    abuse gelmediği durumda netcup fp olarak çok iyi.

    abuse gelirse içeriğine bakmadan cuma iş çıkışı direkt kapatıp pazartesi sabahı açıyolar sunucuyu


    bu olaydan sonra bırakmıştım tamamen.