• 03-12-2012, 11:56:52
    #1
    Değerli arkadaşlar, blog yazarlarının hemen hemen bir çoğunun başına gelmiştir içerik hırsızlığı. Okur, araştırır, bilgi sahibi olur, emek vererek bir yazı yazar ve blog sitenizde yayınlarsınız. Ardından arama motorlarından ya da üye olduğunuz forum sitelerinden okuyucular gelir, paylaştığınız bilgiyi okur. Yazısının okunması bir blog yazarı açısından en büyük mutluluktur. Daha sonra okuyucuların bazıları yazınızı gerçekten beğenerek sosyal paylaşım sitelerinde yazınızı linki ile beraber paylaşır ki, bu her blog için inanılmaz derecede faydalı olur. Buraya kadar her şey normal ve gayet güzel. Ama bugünkü konu başlığını yazmama neden olan bazı okuyucular vardır ki, bazen yazdığınız yazıyı noktasına virgülüne kadar, bazen de anlaşılmasın diye ufak değişiklerle kopyalayarak değişik platformlarda kendi emeği ve yazısıymış gibi yayınlar. Hatta bazıları utanmadan altına çizerek, "Araştırdım, emek harcadım" vs. gibi eklemeler de yapar ki artık bu durum iyiden iyiye katlanılmaz hale gelir. İşte bugün, blog yazılarınızı bu "içerik hırsızı" arsızlara karşı biraz olsun nasıl koruyabileceğinizden bahsedeceğim.

    Website İçeriği Nasıl Korunur?

    İlk yapmanız gereken hemen sitenize DMCA Protection eklentisini kurmak. Eklentiyi kurduktan sonra DMCA Protection website korumasına dilerseniz kurduktan sonra "Ayarlar" kısmından, dilerseniz DMCA Protection Site Adresinden üye olmanız gerekiyor. Üyelik işlemini yerine getirdikten sonra, "widgets" (bileşenler) kısmından sürükle bırak yöntemiyle "Dmca Website Protection Badge" bileşenini nereye eklemek isterseniz oraya yerleştiriyorsunuz. Artık DMCA korumanız aktif hale geliyor. 24 saat içerisinde de sayfalarınız koruma altına alınmış oluyor. Artık web sitenizde görünür halde olan DMCA Protection logosunu tıkladığınızda sayfanızın koruma altında olduğunu görebilirsiniz.

    Artık yazılarınızı koruma altına aldınız. Şimdi bunu görmekten aciz veya görse bile ne olduğunu bilmeyen içerik hırsılzarına karşı ikinci korumayı aktive etmeye sıra geldi. Bunun için de websitenize WP-CopyProtect eklentisini kurun. WP-CopyProtect eklentisi sayesinde sitenizde sağ mouse tuşunu etkisiz hale getirebileceğiniz gibi, bunun için uğraşanlara da bir uyarı mesajı gösterebiliyorsunuz. WP-CopyProtect eklentisini kurduktan sonra "Ayarlar" bölümünden eklentiyi tıklayın, "Disable right mouse click:" kısmında 3 ncü sırada olan "Disable right click and show message"i işaretleyin. Ve mesaj kısmına yazmak istediğiniz uyarıyı yazın. Benim yazdığım örnek yazı şu şekilde "Site içeriğinin tamamının DMCA Protection ile korunduğunu bil,yasal sıkıntıya girme!" Siz isterseniz kendi uyarı mesajınızı yazabilirsiniz. Eklentinin denemesini yapmak için şimdi benim bu uyarı mesajımı kopyalamaya çalışın . Daha sonra "Disable text selection:" ve "Display protection information:" kısımlarını da işaretleyin ve en son "Save Settings"i tıklayın. Artık siteniz koruma altında! Bu biraz da olsa içerik hırsızlarına engel olur. Herkese kolay gelsin.

    Kaynak ve Resimli Anlatım: Websitenizi içerik hırsızlarına karşı koruma altına alın!
  • 03-12-2012, 12:01:36
    #2
    wordpresste nocopy eklentisi var çok güzel ve kasmaz Ben onu kullanıyorum.
  • 03-12-2012, 12:03:55
    #3
    Neden hiçbir koruma yazısında sadece 1 yazının 199$ a kaldırıldığını yazmıyor anlamış değilim
  • 03-12-2012, 12:07:10
    #4
    DeLL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    wordpresste nocopy eklentisi var çok güzel ve kasmaz Ben onu kullanıyorum.
    aynı korumayı mı sağlıyor bize peki?

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:07:10 -->-> Daha önceki mesaj 12:06:16 --

    Kobra_fighterTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Neden hiçbir koruma yazısında sadece 1 yazının 199$ a kaldırıldığını yazmıyor anlamış değilim
    ne demek istediğinizi anlamadım?
  • 03-12-2012, 12:07:55
    #5
    Üyeliği durduruldu
    netkili adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    aynı korumayı mı sağlıyor bize peki?

    --R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:07:10 -->-> Daha önceki mesaj 12:06:16 --



    ne demek istediğinizi anlamadım?
    Birisi o yazıyı çalarsa onu arama motorlarından sildirmek için 199$ ödüyorsunuz. O logonun sitenizde durması sizi korumuyor yani.
  • 03-12-2012, 12:17:10
    #6
    NetBlogi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Birisi o yazıyı çalarsa onu arama motorlarından sildirmek için 199$ ödüyorsunuz. O logonun sitenizde durması sizi korumuyor yani.
    Anladım.Ama hiçbir şey yapmamaktansa en azından bu eklentilerle biraz olsun önleyebiliriz.
  • 10-12-2012, 22:16:03
    #7
    Bir web sitemiz var diyelim ki buradaysak mutlaka vardır.
    100 adet özgün makaleniz var, bu makalelerin hepsini çaldıklarını düşünürsek,
    Çalan kişilere bunu kaldırtabilmek için arkadaşın dediği gibi url başuna 199 $, 100 makale, video, resim her neyse DMCA'ya 19.900 $ para ödemek zorundayız.
    Tl'ye vurursak 35.517 TL yapıyor, bunun yerine bir avukat tutarsanız daha karlı olabilirsiniz
  • 10-12-2012, 22:23:20
    #8
    dmca kullananlara acıyorum, kullananların %99.9 nun hepsininde yazıları alınır, google bile bildirimde dmca için bana şikayete gelmeyin diyor
  • 11-12-2012, 01:01:31
    #9
    SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    dmca kullananlara acıyorum, kullananların %99.9 nun hepsininde yazıları alınır, google bile bildirimde dmca için bana şikayete gelmeyin diyor
    Hayır şikayeti kabul ediyor Google fakat şikayet başına 199 $ para ödemek gerekiyor DMCA'ya... Bunun yerine içeriği çalanları topla, bir avukat tut toplu bir şekilde mahkemeye ver daha mantıklı