• 16-10-2010, 00:20:39
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Merhaba arkadaşlar, wordpress ağırlıklı olmak üzere 4,5 ve birde lugesoft olmak üzere toplamda 6 siteye aynı anda virüs bulaştı? hani vürüs'ün kaynagı benim diyecem 3,4 tanesine aylar önce girmişimdir FTP'sine, arkadaşda bayagı zamandır girmiyor kafayı yedirticek bana ne yapıcagımı gerçekten şaşırdım,



    Screendeki sitenin ftp'sine girip, load-scripts.php 'yi değiştirdim orjinal temiz yedegiyle olmadı, wp-admin klasörünü toptan değiştirdim ftp'ye attım tabiki buda olmadı index.php, wp-admin icindeki index dosyalarını vs kontrol ettim hiç "iframe" içerigi varmı diye onuda bulamadım acıkcası kafayı sıyırmak üzereyim yani.

    Virüs yiyen siteler şunlar; niyeyse aynı anda yedi hepsi anlamadım :S
    *www.dizitv.gen.tr *www.yurdumuz.com (lugesoft) *www.sohbet.la *www.catla.net *www.indirhemen.org *www.sinemaizleyin.net

    Yurdumuz haric diğerleri wordpress alt yapısı mesela, catla ile indirhemen'in tema dosyalarındaki jscriptlere bulaşmış onları pc'ye almaya kalktıgımda virüs var diyip, nod32 almıyor pc'ye, onun orjinal dosyalarını değiştiricem temacı cocuk geldiginde ama diğerleri için ne yapmam geektigini bilmiyorum, önerileriniz nelerdir arkadaşlar?

    teşekkürler şimdiden herkeze..
  • 16-10-2010, 00:22:19
    #2
    Üyeliği durduruldu
    geçmiş olsun bende yakın bir süre önce bu virüs e benzer bi virüs ile kapışıyodum. zor kurtuldum.
  • 16-10-2010, 00:27:25
    #3
    Üyeliği durduruldu
    Sagolasın Mecay, bir anda 6 siteyede bulaşması beni cok şaşırttı :S inşallah kurtulucam bende şu illetden..
  • 16-10-2010, 00:28:23
    #4
    bende de aynı virüs var. Ana klasördeki index.php en altındaki htp://..... :8080 komple sil. Bide bilgisayarında virüs var sanırım. Ben lugesoft video scripti aldıktan sonra oldu. Filezilla kullanıyorum.
  • 16-10-2010, 00:28:46
    #5
    Bende de iki gündür virüs var uğraş uğraş tekrar geliyor sonunda site zararlı içerik olarak gözüktü.
  • 16-10-2010, 00:33:55
    #6
    Üyeliği durduruldu
    Wishmaster, ana klasörde index.php içinde öyle bir satır olsaydı ona neler yapardım ama yok :s Bilgisayarda eminimki virüs YOK, cünkü yıllardır aynı anti virüsü kullanıyorum cracklı nod32 her daim güncelleme yapıyor kendini.

    Bu arada yine portable FlashFXP kullanıyorum ondanda hiç zarar gelicegini düşünmüyorum
  • 16-10-2010, 00:37:20
    #7
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Ne hikmetse benim siteye de bulaşmış.
    Bugün yedek alırken farkettim bakalım uğraşıyorum.
  • 16-10-2010, 00:41:23
    #8
    Üyeliği durduruldu
    Cözümünü bulursan bizlerle paylaş D.m.X, tabi aynı virüsmü farklı mı oda aşikar ya, inşallah kurtulursun.
  • 16-10-2010, 02:24:02
    #9
    geçmiş olsun