Dediğin sanırım widget olayı. Bunu eklenti ile yapabilirmisin bilmiyorum bilen arkadaşlar varsa yazar zaten ben yapabilceğin başka bir yöntem söyliyeyim sana.
widget.php oluşturup bu php dosyasında sitende son eklenen haberleri çekebilirsin. Bunu ister veritabanından çekerek ister file_get_contents curl vs. ile bağlanıp bot mantığıyla çekerek yapabilirsin. Daha sonra iframe olarak o sayfanın kodunu verip başka sitelerin haberlerini yayınlamasını sağlayabilirsin. Hazır kod isteme bu anlattıklarım ile ilgili öyle 2 satır kodla olucak iş değil.
<?php
require('wp-config.php' );
function SonYazilar() {
global $wpdb;
$kac_tane_yazi_gosterilsin = 6;
$yazilar = $wpdb->get_results("SELECT ID, post_title FROM $wpdb->posts WHERE post_status ='publish' ORDER BY ID DESC LIMIT 0,$kac_tane_yazi_gosterilsin");
$cikti .= '<ul>';
foreach($yazilar as $yazi){
$yazi_url=get_permalink($yazi->ID);
$cikti .='<li><a target="_blank" href="'.$yazi_url.'">'.iconv(get_settings('blog_charset'), "ISO-8859-9",$yazi->post_title).'</a></li>';
}
$cikti .= '</ul>';
echo $cikti;
die();
}
switch ($_GET['git']) {
case 'sonyazilar':
SonYazilar();
break;
}
?>
Önce bu kodlarla oluştuduğun sayfayı. yazılar.php diye kaydet ve wordpress in bulunduğu ana dizine at. O göstermek istediğin siteye aşağıdaki iframe kodunu ekle.