Merhabalar forumdaki ilk mesajımı sizin gönderinize yapmış bulunmaktayım. Benim aklımda bir blog sitesi var ama wordpress ile ilgili hiçbirşey bilmiyorum. Tahmini öğrenme sürem ve nasıl daha kolay öğrenebilirim Yani kısacası sıfırdan wordpress'e başlayan kişilere tavsiyeniz nelerdir?
Merhaba, öncelikle aramıza hoş geldiniz. Wordpress'i sadece blogunuzu yönetmek için kullanmayı düşünüyorsanız işiniz çok da zor değil. Keza 2020 itibariyle dünyadaki sitelerin %39'unu WordPress altyapısının oluşturduğuna dair bir yazı okumuştum.
Öncelikle bir genel bakış videosu izlemenizi tavsiye ederim. WordPress'in genel mantığını ve blogunuzdaki yazıları, sayfaları, kategorileri nasıl yöneteceiğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır. Sonrasında ise "WordPress tema yükleme" başlıklı bir video izleyebilirsiniz tavsiyem İngilizce kaynakları izlemeniz ama artık Türkçe kaynak da rahatlıkla bulunuyor temayı yükledikten sonra geriye sadece birkaç sayfa düzenlemesi ve içeriğinizi eklemek kalıyor. Özveri ile araştırırsanız 1 haftada blog mantığını çözeceğinizi düşünüyorum. Elbette öğrenmeye de devam edeceksiniz.
İyi çalışmalar.