Merhaba arkadaşlar,
Başladığım ve devam ettirdiğim projelerde bu soruyu pek çok kez duydum ve hala duymaktayım.
İşi gerçekten bilenlerin (uzmanların) r10'da olması sebebiyle sanırım bu soruların sorulması gereken en doğru yer burası diye düşünüyorum ve sizlere sormak istiyorum.
WordPress ile websitelerin gerçekten bir sonu var mı? Yani neden sürekli bir yerlerde tıkanacak görüşü var? WordPress ile büyük bir proje gerçekleştirmek mümkün değil mi?
CPU ve benzeri problemlerin herhangi bir çözümü yok mu? Ve webmasterlardaki WordPress ile ilgili bu kötü algının sebebi nedir? Pek çok website biliyorum fazlasıyla başarılı WordPress kullanmakta ama hep bir önyargı mevcut.
Gerçekten WordPress ile nereye kadar, sonsuza yol alabilir mi bir website WordPress kullanarak?
Yoksa WordPress'i AdSense gibi tıklama veya görüntüleme bazlı reklam kazanımları için yapılmış geçici (eninde sonunda kapanacak) projeler olarak mı görmeliyiz?
Teşekkürler.
WordPress ile Nereye Kadar?
8
●484
- 27-11-2016, 17:23:26karşılaştığım cpu sorunları ya temadan ya da sunucu yetersizliğinden kaynaklanmıştı. gelecek 20 yıl içinde wp nin çökeceğini zannetmem. zaten wp kapansa başka bir sisteme geçilir. ondan çok kasılacak bir durum olarak görmüyorum.
- 28-11-2016, 00:01:30WordPress bu şekilde geliştirilmeye devam ederse sonuna kadar devam!
WP'i kötüleyenlere ön yargılı olanlara sormak lazım wp üzerine bir satır kod yazmışlar mı? Bir konu hakkında bilgisi olmayan insanların yaptığı ilk şey maalesef eleştirmek. Bu yüzden önyargılı insanları bir kenara bırakın işinize bakın derim. WP ile yapılmış muazzam projeler var, bir hayli büyük marka da kullanıyor bakınız: https://www.r10.net/wordpress/1186688...u-siteler.html - 28-11-2016, 00:05:57Wp ile bir yere kadar gidilir, bir yerde tıkanacak vb. diyen adam ya bu işi bilmiyordur, ya kendi ürününü satma peşindedir. Bilmiyorum hangi webmaster diyor sizin o duyduklarınızı da ben bugüne kadar "karamsar" düşünen kimse görmedim. Bence yazdıklarınızın %100'ü sizin kendi düşünceleriniz ve burada bizimle paylaşıyorsunuz.
- 28-11-2016, 02:31:25Üyeliği durdurulduİnanın değil üstadım, imzamdaki websitem de wordpress'tir, adeta wordpress hayranıyım diyebilirim fakat böyle söylemler insanın canını sıkıyor. Bir yerde tıkanacak falan denilince deli oluyorum.AlperA. adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-11-2016, 02:47:03Öyle diyenlere "tıkandığı tek bir yer göster" dediğinizde örnek gösteremez, o yüzden tıkanacak birşey yok, merak etmeyin.eroore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-11-2016, 04:20:58Yıllar öncede diyorlardı wordpress ile bir yere kadar ama wp eskisinden çok çok daha iyi 800 900k video siteleri gördüm wordpress kabaca bir optimizasyon du detayına dahi girmemiştim. ilk zamanlar bende wp ile bir yere kadar diyordum ama gün geçtikçe wordpress i daha çok sever oldum.
- 30-11-2016, 02:45:08Merhaba, "Wordpressde yapacakalarınız sınırlıdır" cümlesi günümüzde 50-100tl ye, sadece if have post bilgisi ile wordpress tema entegreleriniz profesyonel bir şekilde yapılır diyenlerin müşterisinin isteğine cevap veremediği yerde paçayı kurtarmak için kurmuş olduğu bir cümledir.
Şuana kadar +1000 üzerinde web site yaptım bir kez cpu sorunu ile karşılaşmadım, bir kez heklenmedim ben çok mu biliyorum peki,bazılarına göre evet ama kendime göre hayır hergün kendimi geliştiriyorum.Örnek vermek gerekirse; Bir oto galeri,emlak,rent a car sitesi düşünün eğer bu siteye yazılar kısmından ilanları girdirtiyorsa kişi veya kurum benim gözümde amatördür. Wordpressin db sine hakimse, action filter bunlara hakimse ek tablolar açıp bunları wordpressin db si ile kullanabiliyorsa profesyoneldir ve eminim bu bilgilere hakim olan kişiler herhangi bir sorun yaşamıyordur. Birde müşteride gereksiz bir algı oluşturuldu işi bilmeyenlerden ötürü, wordpressmi max fiyat 500tl ücret öderler çünkü işi bilmeyenler, abi wordpress ücretsiz kötü bir sistem diyerek müşteriyi yanlış bilgilendirmesinden dolayı müşteri wordpresse kötü gözle bakar. Halbuki amaç müşteriye kendi ürününü satıp kendisine bağlamak ömür boyu bunu bizim müşterilerimiz tabi anlamıyor buda fazlasıyla duygusal oluşumuzdan kaynaklanıyor.2 abi denmesi ve biraz indirim yapılması işi bağlar.
Wordpress sistem kullanıyorsanız ilerde yazılımcınızla yollarınızı ayırdığınızda wordpress bilen birisi ile çalışmaya başlayabilirsiniz ve kolaylıkla wp geliştiricisi bulabilirsiniz fakat normal bir yazılıma sahipseniz geliştirici bulmanız çok zordur bulsanız dahi çoğu işi kabul etmeyecektir çünkü yazılımı inceleyip ne yapılmış diye uyum sağlayana kadar bir sürü vakit harcayacaktır buda yazılımcının istemeyeceği birşeydir.Sebep belli web yazılımcıda vakit nakittir.
Alınan hatalara gelince; Hataların %99'u wordpressde kullanılan tema ve pluginlerdir. Çünkü bir tema veya plugin yapan kişi veya kurumlar kişiye özel yapmaz globale hitap edecek şekilde yaparlar.En basit örnek prefix ön tablo ekini wp_ olarak belirler fakat senin kullandığın sistemde ön tablo ekin farklıdır buyur sana hata.Bu yüzden temanın ihtiyacı doğrultusunda eklenti yapılırsa hata alma riskiniz daha az olacaktır.
Sonsuza kadar yol alır mı? En azından bizi öbür tarafa yollar diye düşünüyorum. Sonrasında zaten uçan arabalar,ışınlanmalar vs ler çıkar daha wordpresse ihtiyaç duyulmaz
Not: Bu söylemlerim wordpressi diğer programlama dilleri ile kıyaslama amacında değildir.Sadece wordpress ile sınırlıdır diyenlere cevaptır.Projenin büyüklüğüne kullanılacağı yan uygulamalara göre değişiklik gösterir fakat günümüzde ihtiyaç duyulabilecek emlak,rent a car,oto galeri vb sistemler için wordpress rahatlıkla kullanılabilir düşüncesindeyim şahsende müşterilerimde kullanıyorum.
Herkese iyi çalışmalar dilerim.
