Merhabalar,
Wordpress tabanlı projem bir haber sitesi. Sitede yayınladığım her haber'e minimum 2 adet resim eklemekteyim. Resim boyutlarını küçük tutsam dahi zaman içinde sunucuya yüklediğim resimler belli bir alan işgal edeceğinden bana ciddi host masrafı olarak yansıyacaktır.
Doğal olarak resimlerle sunucuyu şişirmemek adına resim adet ve boyutunda istemeden de olsa kısıtlamaya gidiyorum.
Bu durumu aşmak için bazı yöntemler biliyorum. Ücretsiz resim host servislerini kullanma gibi? (seo'ya önem verdiğimden bu tür bir çalışmaya sıcak bakmıyorum)
Bunun dışında resim boyutunu küçülten TinyPNG Adında bir wordpress eklentisinin varlığından haberdarım. Eklentiyi projeme kurdum. Lakin eklenti, siteye yüklediğim resimleri, kendi sunucuları üzerinden yayınlatıyor! (bu durumun seo açısından sakıncalı olacağını düşünerekten eklentiyi devre dışı bıraktım)
Konuyla ilgili nasıl bir çözüm bulabilirim?
Konuya hakim uzman arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
İlgi gösteren herkese şimdiden teşekkürler.
Wordpress Resim Barındırma ve TinyPNG!
4
●226
- 24-10-2015, 22:27:39Siz söyleyince eklentiden haberdar oldum. Faydalı bir eklentiye benziyor. Tinypng desteği de varmış. Kurup bir incelemek lazım.YJMalmsteen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkürler. - 24-10-2015, 22:52:33Ben aktif olarak sitelerimden birinde kullanıyorum. 5000 adet sıkıştırma kotası da aldım ücretli. Fotoları upload aşamasında kendi serverlarında sıkıştırıyor ondan sonra upload ediyor.mehdiusta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O açıdan upload süresi x2-x3 seviyelerine çıkabiliyor. Bir o var eksi yönü - 24-10-2015, 23:13:15Eklentiyi indirip siteye kurdum.
Lakin eklenti ayarlarını yapmak istediğimde böyle bir hata alıyorum. Ayrıca ana sayfada görüntüler uçuyor.
Fatal error: Allowed memory size of 67108864 bytes exhausted (tried to allocate 8455 bytes) in /home/m35sektorin/public_html/wp-includes/functions.php on line 4314
Ücretli güncel ve çok kullanılan bir tema kullanıyorum. Tema'kaynaklı olabilir mi acaba bu hata?