• 01-09-2014, 12:55:04
    #1
    Arkadaşlar merhabalar internette pek çok kaynağı araştırdım ama soruma tam olarak cevap bulamadım.Yapmak istediğim mesela 1 site kurduk, örnek siteadi.com sonra subdomain oluşturduk ve galeri.siteadi.com şeklinde. sub domaindeki siteyi farkli db ile kurduk.Bu sitelerden birine üye olan kişinin diğerini de kullanabilmesini nasıl sağlayabiliriz? Kişi, siteadi.com a üye olacak ve bu üyelikle galeri.siteadi.com sitesini de kullanabilecek (fotoğraflara yorum yapacak, oy verecek vs.) Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • 01-09-2014, 12:59:21
    #2
    http://codex.wordpress.org/Create_A_Network

    sinizi gorecektir.
  • 01-09-2014, 13:06:40
    #3
    Hocam bu tam olarak düşündüğüm şey değil sanırım.Sizin söylediğiniz sistem bir web sitesi adresinden birden çok blog dağıtmak için kullanılmıyor mu ?
  • 01-09-2014, 13:09:29
    #4
    Üyeliği durduruldu
    2 wordpress 1 sql mi demek istiyosunuz ?
  • 01-09-2014, 13:16:33
    #5
    O şekilde yaparsam içerikleri de aynı olmaz mı ben aynı içerikte olmalarını istemiyorum sadece tek bir üyelik ile bütün sitede işlemler yapabilmelerini istiyorum.Yani anasayfam blog şeklinde fakat subdomaine soru-cevap teması kullanacağım bunun içinde yeni bir wordpress gerekiyor sanırım.Anasayfadan alınan üyelikler ile soru-cevap kısmında işlemler yapılabilmesini istiyorum.
  • 01-09-2014, 13:23:47
    #6
    yapılır kardeşim iki ayrı veritabanı ama tek kullanıcı taplosu icin cron yazdırman gerekicek yazılımla anlık iki veritanının üye taplosu eşitlenecek bu şekilde 1 veya 2 siteye üye olan kişi cronla iki ayrı veritabanına da yazıldıgından bir sorun cıkmayacaktır aşırı cpu sorunu yaşayabilirsiniz fakat
  • 01-09-2014, 15:07:03
    #7
    Bir siteye üye olan kişiyi diğer siteye de üye yapmak için A sitesinde kullanıcı üye olduktan sonra B sitesine de üyelik açan bir function yazmanız gerekli.

    Detaylar için aşağıdaki linki inceleyin.

    http://codex.wordpress.org/Plugin_AP.../user_register
  • 01-09-2014, 17:14:59
    #8
    Üyeliği durduruldu
    Işe yarar mı bilmiyorum ama bir araştır. Multi wordpress gibi birşey vardı. Bir tane ana site oluyor diğer siteler ona bağlı çalışıyor.