• 09-02-2008, 12:39:10
    #1


    Wordpress‘te istediğiniz sitenin RSS kaynağının kopyalanmasına yarayan bir eklentinin, webmaster forumlarında uzun süredir arandığını biliyorum. Yaklaşık bir senedir elimde olmasına rağmen paylaşmaktan imtina ettiğim bir eklenti oldu.

    Elliot Back eklentinin mimarı… Hangi düşünce ile bu eklentiyi yazma gereği hissetti bilmiyorum ama kişisel blogundan spamcılar, içerik hırsızları nedeniyle bu eklentiyi kaldırmış. Eklentinin asıl sahibi bile yazdıktan sonra pişmanlık duyduysa, bu eklenti internet açısından oldukça sakıncalı olsa gerek… Öyle ki, Elliot Back 5 dakikada spam site açmanın mümkün hale geldiğini farkettiğinde bazı şeyler için artık çok geç olmuş.

    Spam siteler pıtrak gibi türerken, arama apileri kullanılarak, arama motorları üzerindeki sonuçlarımızdan bile spam yapılırken bu eklentinin çok masum kaldığını düşünmeye başladım. İyi niyetle düşünerek, belki birilerinin gerçekten işine yarar diyerek paylaşmaya karar verdim. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, defalarca bu eklentiyi benden satın almak isteyenler oldu. Açık kaynak bir eklentiyi parayla satmanın etik olmamaktan öte, ahlaksızlık olduğunu düşündüğümden hiç yanaşmadım.

    En nihayetinde, bir cesaretle bu eklentiyi Türkçe’ye çevirdim ve ne olacaksa artık olsun dedim. Umarım kötü niyetli insanların elinde, kötü emellere hizmet etmez.

    Tek ricam kullananlardan bir back link, bir teşekkür görebilmek... Lütfen bunu esirgemeyin.

    Eklentinin Türkçe hali!
    Eklentinin orjinal hali!

    Kurulumu: Eklentiyi “wp-autoblog” klasörü şeklinde FTP sunucunuzdaki “wp-content/plugins/” içerisine atınız. Admin panelinizden, herhangi bir eklentiyi aktifleştirdiğiniz gibi aktifleştiriniz. Daha sonra Tercihler’e gelip, WP AutoBlogs diyip yönergeleri takip edin. İçeriğini alıntılamak istediğiniz sitelerin RSS besleme adreslerini yazmanız yeterli.



    Not: Eklenti herhangi bir serverda, ya da makinede yavaşlamalara neden olabilir. Bol miktarda cache oluşturup, sitenizin açılmasını yavaşlatabilir.

    Alıntı
    SuperAdam.Org'dan alıntıdır.(via)
  • 09-02-2008, 20:22:49
    #2
    Üyeliği durduruldu
    bende tr karakter sorunu çıkardı siteninde dilini bozdu o yüzden kaldırdım dikkatli olmanızı tavsiye ederim
  • 09-02-2008, 21:40:27
    #3
    Rss ler sitedeki konuyu komple cekmez

    sadece ilk bi kaç cümleyi ceker sonrasında Devamını Oku gibi bi zımbırtı cıkar

    O yüzden sağlıklı olmaz

    Ayriyetten Hiç etik oldugunu düşünmüyorum
  • 09-02-2008, 21:49:51
    #4
    Hiç etik değil tabiki.
    benzeri bir olayı benim siteme yaptılar.. uyuzun ötesine oldum
    Artık hesabımız ahirete kaldı
  • 11-02-2008, 12:21:22
    #5
    bu rss adresleri wp de /rss diye değilmi ?
  • 11-02-2008, 15:52:56
    #6
    rss yayın yapan haber sitelerinden çekilen konular için yararlı olabilir.
  • 11-02-2008, 16:04:25
    #7
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Warning: MagpieRSS: Failed to parse RSS file. (Reserved XML Name at line 1, column 38) in /home/***/domains/***/public_html/wp-content/plugins/wp-autoblog/rss_fetch.inc on line 237

    bende bu hatayi verdi :S
  • 11-02-2008, 22:44:03
    #8
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    eklenti eski sürümlerde çalışıyordu güncellenmediği için sorun çıkarması normal.