• 03-01-2011, 15:16:10
    #28
    Bazı tema yapanlar function.php 'den kontrol ediyor footer linklerini, aynı şekilde şifreli yapyorlar. O şekilde yaparsanız, hem linkleri kaldırmak çok çok zorlaşır hemde kullanıcılar temada düzenleme yapabilirler. Tema yapımcıları biraz araştırırsa dediğim taktiği bulabilirler...
  • 06-01-2011, 00:29:31
    #29
    ioncube kıranları duydum ama footer değiştirmedikten sonra şifrelemeyi bende anlayabilmiş değilim madem free dağıtıyorsun neyden korkun var emeğin free si nasıl oluyor o zaman.
    sıkıyorsa sat zaten bunlar reklamcılık dilinde piyasaya ön hazırlanma çalışmalarıdır dur beleş diyim dağıtayım millete ama bişey yapamasınlar ben isim yapmış olurum mantığı.
    ben şahsen ya paylaşmam yada cıkar adam gibi hayrım dokunsun derim. açık kaynak kodları ilkesine zarar veriyor bence bişey ya açıktır ya değil yahudi hesabı döndürmece yapılamasına karşıyım o yüzden hiç de uğraşmam kaale almam onları artık
  • 06-01-2011, 00:39:24
    #30
    Üyeliği durduruldu
    Arkadaşlar eğer bir tema dosyasının yanında "GNU/GPL Lisansı" varsa bu tema istenildiği gibi değiştirilebilir demektir. Kişiler yaptıkları temaları "Open Source" olarak dağıtıyorlarsa istediğim gibi şifrelerini kırıp kullanabilirim demektir.

    Ama yok kişi şartlı olarak temayı dağıtıyorsa linklerini koyabilir, ancak şifrelemesi bence çok saçma. Madem dağıtıyon, kendine güveniyon zaten senin linkini kaldırmaz kimse, sana duyduğu saygıdan dolayı. Ama sen yok ben illa linklerimi gizleyecem dersen vs o zaman kırarım o kodları.

    Öyle temalara rastladım ki adam içine herşeyi eklemiş, utanmasa trojan bile dağıtacaktı sitemden...

    Ayrıca tema dağıtımcısı temayı şifrelenmeden dağıtıyor da olabilir, Başka tema yayını yapan bazı siteler kendi linklerini de gömüp yayınlıyorlar. O yüzden temanın yapımcısının sitesinden indirip kullanmak en garantili yöntemdir bu konularda.

    Haa şifre kırılamaz diyen kişilere sadece şunu söyliyim: 1024bit RSA şifreleme bile kırıldı...

    Hiçbir şifreleme tekniği kırılamaz denilemez, ama kırılması uzun sürebilir.
  • 06-01-2011, 20:10:01
    #31
    Artık şifreli tema kullanmıyorum. Kimse üzerine alınmasında ücretsiz diye tema dağıtılıyor, footere link ekleniyor. İnanın yapımcıyı kaldırmadım öyle kullandım herkes kaldırırken. Sonra birgün temada düzenleme yapmak için karıştırırken başka başka sayfalara da farklı sitelerin kodlarını yapımcının gizlice koyduğunu gördüm. Yazıktır. Dikkatli olmak lazım, şifreli tema kullanmamak lazım.
  • 06-01-2011, 23:40:52
    #32
    Free tema mı kulanıyorsun linke yada şifreye razı olacaksın. En basitinden bir çok kişi biryerlerde free scriptler free temalar dagıtıyor. Misal ben script yazdırdım + yanında free dağıtmam için script yazdırmamı söylediler bedava backlink güzel bir scripti kim kullanmak istemez ki . Kimse kimseye laf etmesin boşuna bence .Oturup tema yapıcaksın ve bedava dagıttım diyeceksin açık kaynak . Sonra biri alacak temayı editleyecek satacak. Sonra ne olacak şifreleseydin bedava dağıttın açık kaynak kodlu verdin değilmi misal vs. vs. vs. ( Yurdum enayisi ) ( Bu sözüme kimse alınmasın ) Koderleri veya tasarımcılara bu gözle bakanlar bu duruma getirdi bir yerde herşeyi ) Verenlerde var şifresiz kodsuz ama onları hatırlatacak hiç birşey bırakmıyolar sitede temaları kullananlar. Kim bu duruma düşmek ister. Ben konuyu açan arkadaşa soruyorum. Bu arada ben kasacağım sitemi zirveye cıkarağım sonrada parama kıyıp özel tema yaptıracağım veya olanı satın alacağım.Yada bedava güzel bir tema ilen zirvede duracağım ama temanın yapımcısına hiç bir karım dokunmayacak. Tabiki oda bir şekilde hakkını almış olacak. Bedava tema süper tema video script linksiz kodsuz şifresiz diye bir konu göreniniz oldumu ? Hayır .
  • 07-01-2011, 04:25:02
    #33
    gizli linklerini gomeceksen hic dagitma ona ben emek harcamak deqil hirsizlik derim .

    ha kisi dagitirken sifreli kodum vardir kaldirirsaniz tema bozulur diyorsa sizde kullanacaksaniz temayi hic bir sart kosamazsiniz yok index.php sifreli felan filan isine gelmiyorsa kullanmayacaksin vereceksin 30 40 tl kendin yazdiracaksin bu kadar basit
  • 07-01-2011, 04:26:13
    #34
    RaKKaS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    gizli linklerini gomeceksen hic dagitma ona ben emek harcamak deqil hirsizlik derim .

    ha kisi dagitirken sifreli kodum vardir kaldirirsaniz tema bozulur diyorsa sizde kullanacaksaniz temayi hic bir sart kosamazsiniz yok index.php sifreli felan filan isine gelmiyorsa kullanmayacaksin vereceksin 30 40 tl kendin yazdiracaksin bu kadar basit

    30-40 TL ye tema yazanı hiç duymadım

    Geçen arkadaş yazdırdı 300 TL idi.
  • 07-01-2011, 13:26:40
    #35
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    ByMaDaK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    30-40 TL ye tema yazanı hiç duymadım

    Geçen arkadaş yazdırdı 300 TL idi.
    arkadaşın ucuz yazdırmış ben 500 den aşağı yapmam şahsen

    ona uğraşıp 300 alacağıma global tema yapar 20 adet 50 tl den satarım 20x50=1000 en az 20 satarım. zaten bi temayı 20 den fazla satmam
  • 17-01-2011, 00:15:04
    #36
    ücretsiz temaların şifrelenmesi çok saçma, üzerinde değişiklik yapamadığın tema ücretsiz olsa nolur elin kolun bağlı düzenleme yapmadan kullanmak zorunda kalıyorsun. İleride ihtiyacın olduğunda donup kalıyorsun öylece.

    Hem bu temalar ücretsiz sayılmaz backlink karşılığında temayı kullandırtıyorlar. Temanın birçok yerinde reklam var ve site sahibi onların reklamını yapmış oluyor yoksa temayı kimse ücretsiz dağıtmaz