merhaba aynı tema, aynıyoast eklentisi olan iki site var biri wp eski versiyondan ilk kurulum ve eski versiyonyoast ile ilk kurulum oldu diğeri iki gün önce,
güncel wp, güncel yoast ve aynı tema kuruldu, yeni post eklyince veya düzenlyince açılan sayfada içerik editör kısmının alt kısmı frame olarak kullanılıyor, bunu nasıl düzeltrim
kullanılan tema admania 2.5
yoast 25 versiyon vw php 8.29
Merhabalar,
Yaşadığınız durum büyük ihtimalle güncel WordPress ve Yoast sürümlerinin, kullandığınız tema (Admania 2.5) ile tam uyumlu olmamasından kaynaklanıyor. Eski sitede sorun olmamasının sebebi, hem WordPressin hem de Yoastın eski sürümde çalışıyor olmasıdır.
Sorunun çözümü için şu adımları deneyebilirsiniz:
Editör tercihini kontrol edin. Yeni WordPress sürümünde Gutenberg varsayılan olarak geliyor. Eğer eski sitedeki gibi klasik görünüm isterseniz Classic Editor eklentisini kurarak Gutenbergi kapatabilirsiniz.
WordPress yönetim panelinde, içerik düzenleme ekranında sağ üst köşedeki Tercihler → Paneller kısmından Yoast SEO kutusunun konumunu kontrol edin. Bazen yan panelde açılabiliyor.
Varsayılan bir tema (örneğin Twenty Twenty-Four) ile test ederek sorunun temadan mı kaynaklandığını kontrol edebilirsiniz. Eğer default tema ile düzeliyorsa sorun Admanianın yeni sürüm ile uyumundan kaynaklanıyordur.
Önbelleği temizleyip farklı tarayıcı ile test etmeyi deneyin.
Eğer sorun devam ederse, tarayıcı konsolunda (F12 >Console>Editor) hata kayıtlarını incelemek çözüm için fikir verecektir.
En hızlı çözüm olarak Classic Editor eklentisini kurmanızı ve Gutenbergi kapatarak tekrar denemenizi öneririm. Büyük ihtimalle sorun düzelecektir.