Merhabalar, bu aralar yazı yazmak için fırsatım olmuyor. Ben de ara sıra, fırsat buldukça girip yazı yazıyorum. Bu yazımızda yeni öğrendiğim ve çok aradığım bir özellikten bahsetmek istiyorum.
Günümüzde çoğu web site wordpress ile kurulmakta ve yönetilmektedir. Hatta bazı dünyaca ünlü siteler bile wordpress kullanıyor. WordPress tema entegre etmeyi biliyorsanız eğer benim gibi bir işe bile girebilirsiniz. Ama önce kendinizi kanıtlamanız gerekmektedir. Bunun için çok araştırma yapıp denemeniz gerekmektedir. Bunun için de google de arama yapıyorsunuz (bu aramalar çoğunlukta Türkçe ile aranılıyor. Ama Türkçe kaynaklar yeterli değil. Alt satırlarda okuyacağınız satırlarda bahsettiğim özelliği Türkçe çok ama çok aradım bir kaynak bulamadım. İngilizce arama yaparak 15 dakika gibi kısa bir sürede buldum. Arama yaparken bir de İngilizce arama yapmayı deneyin derim.) ve arama yaptıkça karşınıza çıkan sonuçları teker teker değil de bir göz geziyorsunuz işime yarayacak mı diye. Böyle gezerek yeni şeyler daha öğreniyorsunuz ve böyle böyle kendinizi geliştirmiş oluyorsunuz. Her neyse şimdi konumuza gelelim. Size bahsedeceğim özellik ile video sitenize, film sitenize, indirme sitenize vs. bir çok sitelerinize hiç zorlanmadan ve uğraşmadan kolay bir şekilde istediğiniz gibi bilgileri doldurabilirsiniz. Şimdi nasıl oluyor ve nasıl çalışıyor adım adım inceleyelim.

1. Adım : Özel Alan Kutusu Oluşturalım

Özel alan kutusunu oluşturmamız için ilk önce aşağıda vereceğim kodu temanızın functions.php dosyasına açıp eklemelisiniz.

<?php add_meta_box($id, $title, $callback, $page, $context, $priority, $callback_args ); ?>
Şimdi burada ne demek istedim onu bakalım.
$id kısmında bir id atayabiliyorsunuz. Bu id sayesinde css de istediğiniz gibi düzenlemeler yapabiliyorsunuz
$title kısmında özel alan kutumuzun başlığını giriyoruz.
$callback kısmında function ismini yazıyoruz. Bunu 2. adımda değineceğim.
diğer değerlerinin ne olduğunu bilmiyorum ama siz aşağıda örnekte yaptığım gibi yaparsanız bir sorun yaşamazsınız.

<?php add_meta_box('ozel-alan-id', 'Özel Alan Yaratma', 'bb-ozel-alan', 'post', 'normal', 'high' ); ?>
şeklinde özel alanımızı açıyoruz, yani şekillendiriyoruz. Şimdi bunu göstermek için de aşağıdaki kodu ekliyoruz. Bu üstte anlatıklarım sadece temeldi. Aşağıdaki kod işinizi görecektir.

<?php
add_action( 'add_meta_boxes', 'cd_meta_box_add' );
function cd_meta_box_add()
{
add_meta_box('ozel-alan-id', 'Özel Alan Yaratma', 'bb-ozel-alan', 'post', 'normal', 'high' );
 }
 ?>
kısmını komple functions.php klasörüne ekleyin ve kendinize göre düzenleyin. Daha sonra editöre gelince aşağıdaki gibi bir kutu açılacaktır.



Burada hata vermesinin nedeni ise içeriği doldurmadığımızdandır. Aşağıdaki adımı uyguladıktan sonra hata gidecektir.

2. Adım : İçeriğini Dolduralım
Şimdi 1. adımda özel alan kutumuzun başlığını girdik. Bu adımda ise bu özel alanının içeriğini dolduracağız. Bu adımın fazla bir zorluğu yok. Size basit bir işlem göstereceğim. Eğer ilgi olursa detaylar ile ilgili de yazı yazarım.

<?php
add_action( 'add_meta_boxes', 'cd_meta_box_add' );
function cd_meta_box_add()
{
 add_meta_box('ozel-alan-id', 'Özel Alan Yaratma', 'cd_meta_box_cb', 'post', 'normal', 'high' );
}
function cd_meta_box_cb()
{
 echo 'Buraya da yazı girerek içeriğinizi oluşturabilirsiniz.';
}
?>
Basit bir işlem ile özel alan kutusunun içerisine yazı yazdırma işlemi yaptık. Bu işlem sonucunda da aşağıdaki gibi bir ekran bizi karşılayacak.



Bu işlemleri gerçekleştikten sonra özel alanımız oluşturmuş oluyoruz. Diğer işlemler sizde. Kendinize iyi bakın. Görüşmek üzere.

Kaynak : http://www.beratbozkurt.com/wordpres...u-yaratma.html