Google Discover'da yer almış ve puanlanmış içeriklerin verilerinden yararlanarak geliştirdiğim Keşfet Editör WordPress eklentisini ücretsiz olarak paylaşıyorum.
Eklenti; haber başlıklarını, spotları, içerik yapısını ve görselleri analiz ederek içeriklerin Google Discover'a yönelik editoryal açıdan geliştirilmesine yardımcı oluyor. Yapay zekâ desteğiyle haber taslakları, alternatif başlıklar ve görseller de oluşturabiliyor.

Eklenti Neler Yapabiliyor?
- Veriye dayalı puanlama: Discover'da yer almış ve puanlanmış içeriklerin verilerinden yararlanan değerlendirme sistemi.
- Başlık analizi: Haber başlıklarını değerlendirerek alternatif başlık önerileri oluşturma.
- Yapay zekâ ile haber hazırlama: Kaynak metinlerden veya URL'lerden haber taslakları üretme.
- İçerik analizi: Başlık, spot, metin yapısı ve görselleri değerlendirme.
- Mevcut yazıları inceleme: WordPress'te yayımlanmış içerikleri analiz etme.
- Görsel üretimi: Haberlerle uyumlu 16:9 görseller hazırlama.
- Otomatik iyileştirme: Analiz sonuçlarına göre haber taslaklarını yeniden düzenleme.
Eklentiyi Ücretsiz Nasıl Alabilirsiniz?
Eklenti için herhangi bir ücret talep etmiyorum. Tek şartım, aşağıdaki bağlantıda bulunan sitemin Google profil hesabını takip etmeniz.
Google Profilimi Takip Et
Profilimi takip ettikten sonra R10 üzerinden özel mesaj göndermeniz yeterli. Eklentiyi ücretsiz olarak ileteceğim.
Google Discover İçin Yayıncı Ortaklığı
Eklentiyi ücretsiz paylaşmanın yanı sıra Google Discover trafiğini büyütmek isteyen, düzenli içerik üreten ve reklam gelirleri aktif olan yayıncılarla da çalışmak istiyorum.
Hangi Sitelerle Çalışmak İstiyorum?
- Aktif ve düzenli yayın yapan haber veya editoryal içerik siteleri.
- Google'dan istikrarlı organik Arama trafiği alan siteler.
- Son üç ay içerisinde Google Search Console'da Discover gösterimi veya tıklaması bulunan siteler.
- AdSense, Google Ad Manager veya başka bir reklam ağı üzerinden aktif reklam geliri elde eden siteler.
- Günlük özgün içerik yayımlayabilecek editoryal kapasiteye sahip yayıncılar.
- Search Console ve reklam performans verilerini değerlendirme amacıyla paylaşabilecek site sahipleri.
Gelir Ortaklığı Nasıl Çalışacak?
Peşin ücret yok. Sabit danışmanlık ücreti yok.
Uygun bulduğum yayıncılarla birlikte hazırlayıp yayımladığımız içeriklerden elde edilen reklam gelirlerini yarı yarıya paylaşacağız.
%50 Yayıncı – %50 Biz
Sitenizin mevcut içeriklerinden elde ettiğiniz reklam gelirlerine ortak olmuyoruz. Gelir paylaşımı yalnızca birlikte çalıştığımız ve önceden belirlediğimiz içerikler için geçerli olacak.
Reklam gelirlerinin nasıl ölçüleceğini ve ödeme koşullarını çalışmaya başlamadan önce karşılıklı olarak belirleyeceğiz.
Başvuru İçin Neler Gerekli?
Birlikte çalışmak isteyen yayıncılar aşağıdaki bilgileri R10 üzerinden özel mesajla gönderebilir:
- Web sitesi adresi.
- Son üç aylık Google Search Console Arama performansı.
- Son üç aylık Google Discover performansı.
- Aktif olarak kullanılan reklam ağı ve ortalama RPM bilgisi.
- Günlük ortalama içerik üretim kapasitesi.
- Trafiğin ağırlıklı olarak geldiği ülkeler.
Eklentiyi kullanmak için gelir ortaklığına katılmanız gerekmiyor. Google profilimi takip ederek eklentiyi ücretsiz edinebilir, kendi WordPress sitenizde kullanabilirsiniz.
Eklentiyi deneyen arkadaşların geri bildirimlerini ve geliştirme önerilerini de bekliyorum.
Eklentinin verdiği puanlar editoryal değerlendirme amaçlıdır. Google Discover'a kabul edilme, gösterim veya trafik garantisi vermez. Gelir ortaklığı için yapılan başvurular ayrıca değerlendirilecektir.
Eklenti talebi ve yayıncı ortaklığı başvuruları için R10 özel mesaj gönderebilirsiniz.