• 10-01-2013, 14:26:15
    #1
    Bilgisayarımda win7 kurulu ama format atmak istiyorum. Elimdeki win7 format cd ile laptopuma format attım hiç bir sorun çıkmadan takır takır format gerçekleşti.

    Ama masa üstüne formatı bir türlü atamıyorum. Aldığım hata Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı. Yükleme medyasının doğru sürücüleri içerdiğinden emin olduktan sonra tamam ı tıklatın. şimdi dün bilgisaayrcı bir arkadaşım vardı ona sordum bu durumu ana kart üzerinde kırmızı renkli geniş bir kablo var yerlerini değiştir dedi değiştirdim ama yine olmadı. 1 haftadır çıldıracağım bilgisaayrcıya kasayı bırakmak istemiyorum zira herşeyim kasada kayıtlı ya bende yanında olacağım yada kendim evde sizlerinde yardımıyla bu sorunu çözeceğim.

    Şimdi bu sorunu daha önce yaşamış ve aldığı desteklerle sorunun çözümünü bulmuş arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

    Teşekkürler..
  • 10-01-2013, 14:44:42
    #2
    Bu hatayı genelde dizüstü bilgisayarlarda verir. Sata/raid sürücülü windows sürümünü yüklemeniz sorunu çözecektir. Genelde win7 kalıplarında sata/raid sürücüleri yüklü değildir. Biraz araştırma yaparak sürücülerin kalıba entegre edebilirsiniz.

    Not: Dizüstü bilgisayarınız 64 bit masaüstü bilgisayarınız 32 bit olabilir. Kurulumu yaparken bunlara dikkat ediyor musunuz? 32 bit sistemlere 64 bit kuramazsınız fakat 64 bit sistemlere 32 bit kurabilirsiniz.
  • 10-01-2013, 14:49:21
    #3
    TeknoMobi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu hatayı genelde dizüstü bilgisayarlarda verir. Sata/raid sürücülü windows sürümünü yüklemeniz sorunu çözecektir. Genelde win7 kalıplarında sata/raid sürücüleri yüklü değildir. Biraz araştırma yaparak sürücülerin kalıba entegre edebilirsiniz.

    Not: Dizüstü bilgisayarınız 64 bit masaüstü bilgisayarınız 32 bit olabilir. Kurulumu yaparken bunlara dikkat ediyor musunuz? 32 bit sistemlere 64 bit kuramazsınız fakat 64 bit sistemlere 32 bit kurabilirsiniz.
    Şimdi ilk önce bu sata/raid nereden bulurum neye uygun olmalı veya siz sorun ben kasa ile detaylı bilgi vereyim bulalım yüklenecek programı, birde bu 32 bit 64 bit cd yazım hızındanmı belirleniyor bu işlerden pek anlamam format vs.
  • 10-01-2013, 14:51:29
    #4
    masaüstü bilgisayanızın anakart modeli ve üzerinde kaç gb ram olduğu bilgisini, hardisk boyutunu ve kaçtane harddisk bağlı olduğu bilgisini yazabilirmisiniz.

    Not: http://download.cnet.com/SATA-Driver..._4-162224.html buradaki sata driverını indirip flash diske açın format atarken klasöre gözat dediğinde flash diskin sürücü adını seçin büyük ihtimalle sorun çözülecektir.
  • 10-01-2013, 14:56:17
    #5
    Anakart. ASUS M2V-MX SE Series

    Ram 2gb

    Harddisk: 150 GB

    bir tane harddisk var

    Sistem türü 32 Bit işletim sistemi


    /////////////

    Bir üst mesajda verdiğiniz olayı deneyip dönüş yapacağım konuya. Şimdiden teşekkürler.
  • 10-01-2013, 15:04:10
    #6
    Anakartınız hem 32 bit hem 64 bit destekliyor gibi görünüyor. Via chip set kullanılmış benim verdiğim intel chipset için olanı işinizi görmeyebilir ama denemekte fayda var.
  • 10-01-2013, 15:07:51
    #7
    Anakartın seri numarasını vereyim belki işinize yarayabilir:

    79M0AC599942

    (M DEN SONRAKİ İŞARET SIFIRDIR)
  • 10-01-2013, 15:12:51
    #8
    bios a girip resimdeki yöergeleri takip edermisiniz.. Farklı bios resimleri koydum biri mutlaka sizinkindendir.

    resimdeki gibi IDE/AHCI/RAID kombinasyonlarını değiştirip yüklemeyi deneyiniz.
    birde bios a girdiğinizde Hdd i görüyormu makine ona bakınız görmüyorsa Sata kablosunun slotunu değiştirin.IDE hdd se ide slotunu değiştirin






  • 10-01-2013, 15:22:30
    #9
    Ya da bir üst mesajda arkadaşın verdiği Bios ekranında IDE seçip sorunsuz bir şekilde kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.