Herkese verecekleri olumlu olumsuz cevaplardan ötürü şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Jw Player kullanıyorum. Tabi lisansını daha almadım. Almadığım için bir çok özelliğinden faydalanamıyorum. Bu yüzden lisans alana kadar bana gereken bilgileri sizlerden rica ediyorum.
1. Problem
Veri tabanından video uzantısını ./videolar/video.flv şeklinde çekiyorum. Fakat bir türlü video'yu önbelleklemeden ileri saramıyorum. Bunun için araştırdığımda
"lighttpd" gibi birşeyden bahsediliyor. Ancak windows makineler de bu ayar nasıl yapılıyor.
<script type='text/javascript' src='./js/jwplayer.js'></script>
<div id='mediaplayer1'></div>
<script type="text/javascript">
jwplayer('mediaplayer1').setup({
'id': 'playerID',
'width': '600',
'height': '430',
'file': './videoFile/video.flv',
'image': './videoResimler/<%=videoPlayer("resim")%>',
'skin': './js/bekle.zip',
'streamer': 'lighttpd',
'allowfullscreen': 'true',
'allowscriptaccess': 'always',
'wmode': 'transparent',
'bufferlength': '4',
'modes': [
{type: 'html5'},
{type: 'flash', src: './js/player.swf'},
{type: 'download'}
]
});
</script>Bu problem sanırım swfobject ile giderilebiliyor. Yalnız yukarıda ki embed kodların swfobject olarak kullanılanı nı bulamadım.Bu player'da lisansım olmadığı için pek birşey yapamayacağım konusunda takılıyorum.
Çok pahallı geliyor, eğer uygun ücretle temin edebilecek arkadaşlarda var ise irtibat kurabilirler...
orada video başlar başlamaz sonlara yakın bir yere basınca işlemiyor ancak buffer dolduğu kadar ileri gidebiliyosun.
yani bu programlar her türlü işini görecektir.. eğer watermark gibi bir derdin yoksa.. videonu format factory ile h264 codecği ile deinterlance özelliğine de evet diyerek convert edibilirsin veya avs video convert progamınıda kullanabilirsin en sonda mp4faststart ile videonun özelliklerini uygun hale getirebilirsin.