• 02-01-2011, 18:26:28
    #28
    caqlayan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    @i1y4s
    hala saçmalıyorsunuz
    dosyalar code tagı olmadığı için mi silniyormuş ? alala
    ben her film konumu bot ile 50 küsür foruma açıyorum ve hepsinde code tagı kullanıyorum. neden linklerim silinmiyor? haftada 50-100 arası konu paylaşıyorum ve sadece 1-2 tanesi siliniyor, bu da normal

    şirketlerin botu, google botu gibi sitelerde gezecek senin konunu bulacak ama code tagı olmayan linkleri okuyamayacak ha?
    ben bile şuanki php bilgimle 2dk da yazarım sayfadan linkleri alan bi botu kaldı ki google gibi forum forum gezen bi bot alasını yapar emin ol

    seni çekemeyenler vardır gidep sürekli linklerini şikayet ediyodur, olay bu, code tagı olmayında da elle şikayette zorlanıyodur, bot yazmayı da bilmiyosa kalmıştır öylece

    ha bu arada "hd arsivi" aramasındaki ilk siteye bakmanı öneririm konularda code tagı harici bişey kullanılmıyor..

    @Markers24
    katılıyorum
    link gizleme siteleri dışında şikayeti önleyemezsin
    Hayır. CODE Tag'ın ıcını sadece uyelerime gösterdiğim için. google bu linkleri göremez.+ google tipi botlarda o linkleri göremez. böylece otomatik olarak şikayet edilemez.
  • 03-01-2011, 18:33:09
    #29
    caqlayan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    @supremacy
    hala asıl noktayı anlatamadım sanırım. siz sitenizde kendi upload ekibinizle paylaşım yaparken code tagı kullanmazsınız ve linkleriniz silinmez. sizin için önemli değildir çünkü sadece kendi sitenizde paylaşıyorsunuz. ama code tagı kullanmak isteyen uploaderlara engel olma lüksünüz yok bence. bırakın da upload yapan kişi düşünsün linklerim silinecek silinmeyecek endişesini. uploader olan kişi dosyalarının en çok ne şekilde tanıtabileceğini düşünür sadece. onun için önemli olan budur. sen üye olmayanlara kapatırsan görülebilirlik %80 azalır.. uploader da bunu sevmez.

    link saklama sitelerini sevmiyorum demişsiniz, dlc formatında dosya olarak ekte verirsiniz linkleri ve üye olmayanla da kapatırsınız ekteki dosyaları olay çözülür bkz: divxm.com

    linklerden satış konusunda hala yanılıyorsunuz. premium alacak free userların hiçbiri linkleri kopyala yapıştır yapıp da browsera yapıştırmaz. tıklanabilir linke tıklar free user yanlış mıyım ??
    Hotfile yada Fileserve gibi sistemlerde, sitenden para kazanmak için linklerin tıklanabilir olması gerekli ancak bu şekilde site sahibi komisyon kazanır, tabi bir satış olursa.

    Linki alıp tarayıcıya yapıştırırsa hiç bir faydası olmaz.Sadece uploader dl sayısı alır.

    Code tagını çeşitli nedenler ile yasak edebilirler ancak bana göre en büyük nedeni çoğu sistemde code tagı arasında olan linkler tıklanabilir özelliği almıyor, e hali ile site sahibide o linklerden bir fayda sağlayamıyor.

    Tıklanan linklerden free kullanıcı hesap alırsa 100/5 ila 15 arasında bir komisyon alıyor site sahipleri, Türk sitelerinde çok önemli değil ama çoğu yabancı sitede benimde bildiğim code tagı yasak ve en büyük nedeni bu.

    Yani site sahipleri bir şekilde para kazanmak istiyor haklılarmı evet haklılar, sonuçta onların sitesi onların kuralları.
  • 03-01-2011, 20:56:28
    #30
    i1y4s adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bu saçma sapan kuralı uygulayan bir site sahibiyim. ve bu kuralı sadece sitede yönetici ve uploader yetkileri olan kullanıcılara ZORUNLU olarak uygulattırıyorum. ve linklerim hiç silinmiyor.

    Neden acaba?

    Edit: Dur ben sana söyleyim.
    Yüklenen Dosyalar neden silinir?
    - Şikayet üzerine
    Bu Şikayetleri Kim yapar. Sen mi Senin yada benim gibi upload yapanlarmı? rakip sitelermi?
    - hayır. hayır. hayır. ( Kimse Tek tek uğrasmaz +ugrassan bile şikayetten sonra sana şöyle bi mail gelir.
    Telif Hakkının Size Ait oldugunu belirten Adres, Telefon Numarasi, WEB sitesi bilgilerinizle beraber Şikayetiniz yeniden yapınız. Vs. Vb.)
    Film sitem var ona göre açıklama yapayım.
    Film Şirketlerinin geliştirmiş oldugu Google bot gibi botlar sitelerde gezer ve kendi yapımları olan filmlerin linklerini alır gerekli yerlere otomatik olarak şikayet eder ve dosyalar anında silinir. Hiç Bir şirket tek tek siteleri gezip linkleri toplayıp sonra onları şıkayet etmez

    Teşekkurler Güzel Yazmışsın. Ama Konuyu Acan Arkadas link gizlemenin faydalarını bilmiyor.

    ifşa et beni. google amcaya "hd arsivi" diye sor o sana yolu gösterir.

    Bak gene saçmalamışsın. Film şirketleri firmalara benim filmlerime dikkat et başını hukuken ağrıtmayayım der, firmalarda o filmleri datalarından siler ve upload a müsade etmez. Sen senin sitende linkler silinmiyor zannedersin de aradan girenleri fark etmezsin...
    Ayrıca tek tek şikayet edilen linkler silinmez, deneyin isterseniz göreceksiniz. Firma bu linki hangi siteden aldığını sorar, sende site adresini verirsin, firma girer bakar eğer illegal bir siteyse sitedeki bütün illegal linkleri siler. Ayrıca filtreleri vardır. Sen istediğin kadar sakla datalarına düşen hertürlü dosyayı görme yetkiside yanlızca onlardadır. Kardeşim Rapid'de çalışıyor oradan biliyorum.
    Bu arada benim derdim forumlardaki kurallar değil herkes sitesinde istediği kuralı koyar. Benim çeşitli yerlerden özel mesajlarla yada bu siteden sitem var gelin bende paylaşım yapın şöyle olun böyle yapın, geliriniz artsın, gideriniz azalsın, paylaşım yapana yetki verelim, mod yapalım dedikten sonra burnuma saçma sapan kurallar dayandıranlarla. Code tag'ının bir bahanesi olabilir. Peki tek link bölümünde konu açana "başlıkta tek link yazacaksın yada teklink resmine işaret koyacaksın" denmesi, Yabancı fim bölümüne konu açana "filmler dublajmı değilmi yazsana kardeşim" diyerek "banlarım haa" denmesi normalmi. Kırktane özel mesajla çeşitli sitelerden çağrıldıktan sonra bir kaç gün geçince kendini banlanmış ve ban mesajında seni defalarca uyardık diye yazı görünmesi normalmi, üstelik hoşgeldin mesajı hariç bir tane bile özel mesajın yoksa sen uyuz olmazmısın....
  • 03-01-2011, 21:00:57
    #31
    vallahi bende bu kalıcı olmayan üyelikleri istemediğim için bir eklenti arıyorum ama bir türü bulamadım. Şöyle bir eklenti olsa iyi olur mesela 5 eklentiye kadar üyelik istemeyecek 6. eklenti indirmek isteyen kullanıcıdan üye olmasını isteyecek(vblletin için) Bilen varsa ya da yapabilecek olan pm atsın.
  • 03-01-2011, 23:02:36
    #32
    by_tmrci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    vallahi bende bu kalıcı olmayan üyelikleri istemediğim için bir eklenti arıyorum ama bir türü bulamadım. Şöyle bir eklenti olsa iyi olur mesela 5 eklentiye kadar üyelik istemeyecek 6. eklenti indirmek isteyen kullanıcıdan üye olmasını isteyecek(vblletin için) Bilen varsa ya da yapabilecek olan pm atsın.

    Eklentileri belirli bir mesaj sayısı veya konu sayısı olmayanlar indiremesin. Sanırım öyle bir eklenti var.

    Belli bir süre üyeliği aktif olmayanın üyeliğide silinsin. Bununda eklentisi var sanırım. Çok uzun süredir vbulletin ile ilgilenmiyorum ama eskiden vardı diye hatırlıyorum.


    Konumuda gelince. O da bişey mi, adam hazır kod sitesi kuruyor kopyalama özelliği kapalı oluyor. Tek tek kodları yazmak zorunda kalıyorsun.