• 28-01-2025, 13:08:48
    #1
    Merhaba

    Zimbra mail sunucumuz üzerinden yüzlerce müşterilerimize mail hizmeti sağlamaktayız. Haftalar önce bir kaç müşterimiz spam gönderim yapmasından dolayı mail sunucu ip adresimiz blacklist 'lere düşmüştü.

    1. Tüm BlackList 'lerden çıkarttık.
    2. Broadcom delist işlemi yapmaya çalıştık lakin ip adresimizin itibari zaten yüksek uyarısı aldık.
    3. Sunucumuz üzerinde ek güvenlik önlemleri aldık. Saatlik 50 eposta gönderim limiti v.s. uyguladık. Toplu işlem yapılamaması ve spam 'a düşmemesi adına.

    Microsoft ip adresimizi engel listesine almış. Hotmail mail gitmiyor ve gelmiyor.

    Tüm bu düzenlemeleri yaptık ve üzerinden zaman da geçti. Şuan mail sunucumuz gayet stabil, spam bir işlem yok üstelik hiçbir blasklist 'de değiliz ve ip adresi itibarımız da iyi.

    Microsoft 'a detaylı talepte bulundum. Tüm bu şekilde durumu anlattım. Engel listenizden çıkartın bizi şeklinde bildirimde bulundum.

    Dönüyorlar lakin detay vermiyorlar. Hala ip adresiniz uygun değil çıkartamıyoruz v.s v.s diyorlar.

    Bu konuda ne yapılabilir?

    Daha önce bu durumu yaşamış yada tecrübeli arkadaşların yardımcı olmasını rica ederim.

    iyi forumlar.
  • 28-01-2025, 13:21:39
    #2
    Sanki şöyle bir yerden form gönderiyordum çok eskiden. Hala geçerli mi bilmiyorum:

    https://sendersupport.olc.protection...ddnetwork.aspx
  • 28-01-2025, 13:35:28
    #3
    Kurumsal PLUS
    Merhabalar, Microsoft SNDS kayıt edin daha sonra Microsoft Postmaster Tools ile ip adresinizin durumunu kontrol edebilirsiniz.
    IP ve SPF/DKIM/DMARC ayarlarınzı da kontrol etmeniz gerekiyor mail-tester.com gibi sitelerden puan kalitesini sorgularsınız.
    Bu linkler üzerinden de çıkartmanız gerekiyor. https://sender.office.com/Delist/Index & https://olcsupport.office.com/
  • 28-01-2025, 14:24:08
    #4
    Bir müşterimin başına geldi basit şifre ile bot dadanmştı ve 300000 küsür mail çıkışı gördüm.
    Sunucu üzerinden mail çıkış kuyruğunu kontrol et varsa silinmesi gerekiyor.
    Talosintelligence üzerinden ip adresi veya alan adını takip edebilirsin.
    Spam dan çıkması 1 ay dan fazla sürebilir, otomatik olarak blacklist kalkacaktır. Bende 1 ayı buldu.

    Postmaster tools üzerinden de kontrol etmen gerekiyor.