• 25-12-2020, 10:43:56
    #1
    Merhabalar sevgili webmaster arkadaşlarım. Halen yer sağlayıcı bildirimi'nde bulunmadıysanız bir an evvel BTK 'ya yer sağlayıcı bildiriminde bulunmayı ihmal etmeyin. 4 5 Günde başvurunuz kabul ediliyor. KESİN BİLGİDİR YER SAĞLAYICI BİLDİRİMİ'Nde bulunmayanlar 1 milyon türk lirasına kadar ceza ödeme durumuyla karşı karşıya kalabilir. Sevgiler.. Benim başvurum onaylanarak listede yer aldım. Ayrıca listede yer aldıktan sonra her ayın ilk haftası domain bilgilerinizi de BTK'ya iletmeniz gerekiyor.

    Alıntı
    5651 sayılı Kanunun “Yer Sağlayıcının Yükümlülükleri“ başlıklı 5 inci maddesinin 6 ncı fıkrası, (Ek: 6/2/2014-6518/88 md.) “Yer sağlayıcılık bildiriminde bulunmayan veya bu Kanundaki yükümlülüklerini yerine getirmeyen yer sağlayıcı hakkında Başkan tarafından yüz bin Türk lirasından bir milyon Türk lirasına kadar idari para cezası verilir.(2)(4) şeklinde düzenlenmiştir. Maddeden de anlaşılacağı üzere Yer sağlayıcılık hizmeti vermek isteyenlere Kuruma bildirimde bulunma zorunluluğu getirilmiştir.
  • 25-12-2020, 10:46:08
    #2
    “Yer sağlayıcı”ya kimler giriyor ki? Ne tür web siteleri? İlan sitesi için de bulunmak gerekli mi?
  • 25-12-2020, 10:46:36
    #3
    Bu sadece forum ve kullanıcı etkileşimi/paylaşımı yapılan siteler için gerekli, değil mi? İmzamda ki tek sayfa site için gerek yok diye biliyorum?
  • 25-12-2020, 10:53:32
    #4
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar sevgili webmaster arkadaşlarım. Halen yer sağlayıcı bildirimi'nde bulunmadıysanız bir an evvel BTK 'ya yer sağlayıcı bildiriminde bulunmayı ihmal etmeyin. 4 5 Günde başvurunuz kabul ediliyor. KESİN BİLGİDİR YER SAĞLAYICI BİLDİRİMİ'Nde bulunmayanlar 1 milyon türk lirasına kadar ceza ödeme durumuyla karşı karşıya kalabilir. Sevgiler.. Benim başvurum onaylanarak listede yer aldım. Ayrıca listede yer aldıktan sonra her ayın ilk haftası domain bilgilerinizi de BTK'ya iletmeniz gerekiyor.
    Eksik bilgi verip milleti galyana getirme hocam

    Kullanıcıların konu açabildiği, etkileşimde bulunabildiği siteler için gerekli olan bir şey. Mesela forumlar...

    Adamın blog sitesi varsa kendi yazılarını paylaşıyorsa yer sağlayıcı bildirimine ne gerek var?
  • 25-12-2020, 10:55:39
    #5
    berkaycatak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    “Yer sağlayıcı”ya kimler giriyor ki? Ne tür web siteleri? İlan sitesi için de bulunmak gerekli mi?

    LuchadoR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu sadece forum ve kullanıcı etkileşimi/paylaşımı yapılan siteler için gerekli, değil mi? İmzamda ki tek sayfa site için gerek yok diye biliyorum?

    CİMER'e bu konuyla alakalı bir soru sordum;

    Alıntı
    Merhabalar, 5651 Sayılı Kanun'un 5. maddesinin 6. bendinde "Yer sağlayıcılık bildiriminde bulunmayan veya bu Kanundaki yükümlülüklerini yerine getirmeyen yer sağlayıcı hakkında Başkan tarafından yüz bin Türk lirasından bir milyon Türk lirasına kadar idari para cezası verilir." denmektedir. Bu doğrultuda aynı kanun'un 2. maddesinin m bendinde "YER SAĞLAYICI: Yer sağlayıcı: Hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten gerçek ve-ya tüzel kişileri" ifade etmektedir. Ancak bu konuda bir forum sitesinin yer sağlayıcı olup olmadığı konusunda, bir websitesinin içerik sağlayıcı mı yer sağlayıcı mı olup olmadığının bahse konu kanunda net olarak anlaşılmadığı aşikardır.

    Benim sorum Yer Sağlayıcı bildirimi için başvuruda bulunup bulunmamam gerektiğini nasıl anlayabilirim? İçerikleri tarafımızdan kontrol edilmeksizin direkt olarak sitemize üye olan kullanıcılar tarafından oluşturulan websitesi için BTK'ya yer sağlayıcı bildirimi'nde bulunması gerekmekte midir? Yer sağlayıcı bildirimi hosting firmaları için geçerli bir durum mudur? Teşekkürler.


    Cevap olarak;

    Alıntı
    Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapmış olduğunuz Bilgi Edinme Başvurunuz ilgisi nedeniyle Kurumumuza yönlendirilmiş olup, başvurunuz ile ilgili olarak Kurumumuzun ihtisas birim(ler)inden alınan bilgi “5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun "Tanımlar" başlıklı 2 nci maddesinin (m) bendinde yer sağlayıcı "Hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten gerçek veya tüzel kişileri ifade eder" şeklinde tanımlanmış ve tabi olduğu yükümlülükler 5651 sayılı Kanunun 5 inci maddesinde düzenlenmiştir.

    Başvurucunun Kanun kapsamında yer sağlayıcı olarak nitelendirilip nitelendirilmeyeceği ve yükümlülükleri Kanunda açıkça yer aldığından Bilgi Edinme Kanunu kapsamında verilecek ilave bir bilgi bulunmamaktadır.” şeklindedir.

    Bilgilerinize sunulur.
    Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu
    Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü


    Yani filan sitesi, falan blogu demiyor. tüm websiteleri için geçerli
  • 25-12-2020, 10:56:24
    #6
    Tam neler için gerekli başvuralım problem olmasın, site yapım aşamasında olsa kabul olur mu. Bireysel başvuru kabul oluyor mu
  • 25-12-2020, 10:56:40
    #7
    wm_xfreex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Eksik bilgi verip milleti galyana getirme hocam

    Kullanıcıların konu açabildiği, etkileşimde bulunabildiği siteler için gerekli olan bir şey. Mesela forumlar...

    Adamın blog sitesi varsa kendi yazılarını paylaşıyorsa yer sağlayıcı bildirimine ne gerek var?
    Eksik bilgi değil, kanun gayet açık ve net hocam bence sen yanlış yönlendirmede bulunma çünkü etkileşim, kullanıcı etkileşimi vs demiyor kanunda


    Alıntı
    5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun "Tanımlar" başlıklı 2 nci maddesinin (m) bendinde yer sağlayıcı "Hizmet ve içerikleri barındıran sistemleri sağlayan veya işleten gerçek veya tüzel kişileri ifade eder
  • 25-12-2020, 10:59:23
    #8
    volkans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tam neler için gerekli başvuralım problem olmasın, site yapım aşamasında olsa kabul olur mu. Bireysel başvuru kabul oluyor mu
    https://yersaglayici.btk.gov.tr/ bu sayfadan başvuruda bulunuluyor. Bilip bilmeden yapmayın etmeyin diyenleri sallamayın lütfen başvuru ücretsiz.. tüm belge ve bilgiler bu linkte var
  • 25-12-2020, 10:59:50
    #9
    Ücretli mi peki