Merhabalar..
Uzun zamandır Joomla sitemde karşılaştığım karakter hatasını sizlerle paylaşmak konu ile ilgili bilgi ve yardımlarınızı almak istiyorum.
www.rujlu.com adresi anasayfasında bulunan Rss ile forumdan çekmiş olduğum başlıklarda görüldüğü gibi Türkçe karakter sorunu yaşamaktayım bu hatayı uzun süredir düzeltmekle uğraşıyorum mynetten rss beslemesi aldım rss de karakter hatası yok blog açmıştım denemek için oraya da forumdan çektim hata yok fakat joomla olan portala aynı db de yer alan forumdan çekince hata alıyorum bunu nasıl düzeltebilirim ?
Genel Bilgi;
Joomla ve vBulletin aynı db üzerinde yer alıyor.
Entegre işlemi için kullanılan eklenti JFusion.
JFusion Eklentisi Admin paneli Türkçe değil.
Dil dosyasındaki ASCI olan kodlama notepad++ ile utf8 e çevirilip, FTP üzerinden daha önce bulunduğu dizine gönderdim.
JFusion eklentisini Bağımsız olarak kullandım.JFusion eklentisinde Türkçe Karakter Hatası yaşamıyorum.Bağımsız olan bölümlerde de bu nedenle hata almıyorum.
Forumdan herhangi bir RSS modülü ile de konu başlıkları çektim zaman da (Sadece Rujlu Forumlarından) RSS ile almış olduğum tüm Karakterlerde hata var.
iso-88***-9 yaptığım zaman ise tüm site üzerinde yer alan Türkçe karakterlerde hata oluşuyor.
Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
RSS hatası
9
●674
- 12-04-2010, 12:37:55bu sorunla bende karşılamıştım sürüm yükselttim düzeldi , ancak daha önce şu yolu denemenizi öneririm.
includes/feedcreator.class.php dosyasını açın
8859-1 kodlarını 8859-9 olarak değiştirin
content type=\”text/html\” xml:lang=\”en-us\”>\n”; kodunuda content type=\”text/html\” xml:lang=\”tr\”>\n”; olarak değiştirip kaydedin. - 12-04-2010, 12:40:37Üyeliği durdurulduSon Sürüm 1.5.15 kullanıyorumAktifhosting adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
8859-1 kodlarını 8859-9 olarak değiştirdiğimde sadece RSS lerde değil tüm site içeriğinde karakter hatası meydana geliyor
content type=\”text/html\” xml:lang=\”en-us\”>\n”; kodu content type=\”text/html\” xml:lang=\”tr\”>\n”; olarak değiştirildi sonuç aynı - 12-04-2010, 15:05:03Üyeliği durdurulduwade06 arkadaşıma konu hakkında yardımcı olduğu için Teşekkürü bir borç bilirim..
Sorun belirtildiği gibi ve malesef çözebileceğim bir durumun söz konusu olmadığını anlamış bulunmaktayım.
Profesyonel anlamda yardımcı olabilecek olan arkadaşların tekliflerini bekliyorum.
Sevgiyle Kalın. - 14-04-2010, 13:33:44Üyeliği durdurulduSizin eklediğiniz modülde Türkçe karakterlerin bozuk olduğuna dair mesaj atmıştım sanırım gözünüzden kaçtı.Modülü kaldırmadım sizi bekliyordum eğer bakamazsanız kaldırıyım ? Kolay gelsin.memocan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle