DataCasa'da tanıdığı olan var mı? Dosyalarımıza erişemiyoruz.
57
●6.858
- 08-04-2024, 23:35:08Merhaba. vds hizmeti aldığımız sunucu firması data casada barınıyormuş. Borç bakiye sebebiyle datacasa sunucuları kapatmış. Mevcuttaki tüm sitelerimiz kapandı. Datacasadan 1 saat süre istiyorum yedeklerimi alabilmek için. Konuyla alakalı yasal prosedür nedir? Nasıl dosyalarıma ulaşabilirim. Zor durumdayım yönlendirebilirmisiniz?
- 09-04-2024, 00:01:40Merhabalar,
Datacasa belirlediği prosedür gereği bu şekilde işlem sağlamıyor, sağlayıcı firmanız yedekleri almak için talep oluşturması durumunda inisiyatif uygulayabilirler. Bu gibi sorunların yaşanmaması için sizde bundan sonra hizmet alacağınız firmaların merdiven altı olmamasına özen gösterebilirsiniz.
Saygılarımızla,
Hostolog.com - 09-04-2024, 00:08:27DataCasa ile iletişime geçtiğimde ısrarlı bir şekilde ilgili firmanın ödeme yapmasını aksi taktirde açılmayacağını iletiyorlar. Burada mağduriyeti yaşayan benim. Ben ilgili firmaya ödemelerimi yapıyorum sonuçta. Datacasa'ya 1 saat süreyle sunucumu açmaları için parada teklif ettim. Çözüm yoluna gitmiyorlar. Yasal olarak nasıl bir prosedürle ilerleyebilirim lütfen yardımcı olun. Bana tanımlayacakları sadece 1 saat...Hostolog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-04-2024, 00:18:04İlgili firma ödeyecek veya başka bir firma borç karşılığı devralacak.ScrolLock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçmiş olsun. - 09-04-2024, 00:20:29Cevabınız için teşekkür ederim. Datacasanın verilerimi vermesi için nasıl bir yol izleyebilirim? Avukatımla beraber yasal prosedüre girsem sonuç çıkar mı?yalinyalniz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-04-2024, 00:21:04İşin tek olurunu üste yazdım.ScrolLock adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-04-2024, 00:37:22Merhaba,
Bir yerden vds hizmeti kiraladığınızda muhatabınız hizmeti kiralamış olduğunuz firmadır. Bu senaryoda verimerkezinin hizmeti sunduğu kişi / firma hariç herhangi bir sorumluluğu bulunmaz.
Co-locate veya kiralık fizikselin hizmet bedelini sizin hizmet aldığınız yer onlara ödememiş ise o bedelin tahsili gerekir ki onu da siz değil yine o firma / kişi yapmalıdır.
İyi çalışmalar. - 09-04-2024, 00:44:19Merhabalar,
Firma aradaki 3. şahıslar ile ilgilenmez. Borçlu ve Borcun sahibi arasındaki duruma kesinlikle bir bedel ödeyerek dahil olmaz.
Hiç kendinizi bu konuda yormamakla beraber buradaki asıl kişi sizin hizmet aldığınız kişi /firmadır. Hizmet aldığınız ile irtibata geçerek durumu çözmeye çalışınız. Datacasa 'nın burada sorumluluğu yada yasal bağlayacılığı bulunmuuyır.