konuyu VPS ya da Yeni Başlayanlar kategorisinde açmam gerektiği konusunda çok tereddüte düşsemde, buranın daha uygun olduğunu düşündüm.
Alman lokasyonlu bir firmadan, kendi sitelerim ve bir kaç arkadaşımın web siteleri için almış olduğum bir VPS'im var. Teknik destek sağlamadıkları için, neredeyse herşeyi kendim çözemem gerekiyor.
Bir hafta kadar önce, cryptophp virüsünün sunucumda olduğunu ve bu sebeple ip adreslerimin blackliste düştüğünü farkettim. Virüsleri maldet vb yazılımlar yardımıyla temizledim, blacklistten ip adreslerimi sildirdim fakat problemler halen devam etmekte..
Örnek olarak, hsbc.com.tr uzantılı maillere gönderdiğim e-postalar ulaşmıyor ve şu uyarıyla geri dönüyor:
Alıntı
Örnek olarak, mxtoolbox'tan aldığım problemlere göre;
- Reverse DNS tam olarak nedir, whm'de nasıl ayarlanmalıdır? (Reverse DNS does not match SMTP Banner)
- Cpanel'deki clamav ve RBL listeleri spamı engellemek için yeterli olur mu?
- İki adet ip adresi ile, 30 kadar sitenin sıkıntı çıkarmadan mail göndermesini nasıl sağlayabilirim?
Son olarak, şimdiki sunucu konfigürasyonum:
Alıntı
Hepsini okumadan cevap yazmadığınız için teşekkürler.