Tema boyut
3
●441
- 22-09-2008, 21:17:12Arkadaşım site yapmadan evvel temel atmak çok önemlidir. Eğer siteyi sen kodladıysan tablo yapısı ister css ister düz mantık olsun en önemli şeydir.
Ben css kullandığım sistemlerde width=100% gibi bir değer kullanıyorum mesela. Tüm ekranlarda monitörü kaplaması için. Örneğin bu forumumuz da % kullanılarak hazırlanmıştır. Sayfa ebadını daralttığında bunu anlarsın.
Şunu da bilmen gerekir. Şu an dünyadaki ekran çözünürlüğü dağılımı ortalama şu şekildedir.
1024-768 = %55
800-600 = % 15
1280-800 = %15
ve diğerleri = %20
Demek ki bu durumda baz almamız gereken asıl rakam 1024 olmalı. eğer sabit tema yapacaksan önerim 900 px li aşmaman. Ancak css bilgin iyi ise ya da normal tabloları güzel çiziyorsan sana önerim %80 lik ebatlar kullanman.
Elindeki scripti kendin yazmadıysan yüzdelik hesaplarında oturup tek tek her sayfanın değerlerini gerektiği gibi yapmalısın
sol menü %20
orta menü %80
gibi. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Ben benim kullandığım en basit sistemi anlattım. Buna göre sormak istediklerin olursa sor yardımcı oluruz. Ya da elindeki sayfalardan bir tanesinin kodlarını buraya at biz düzenleyip verelim. Elindeki scripti bilmediğimiz için kesin şeyler söylemek doğru değil.