Okul mu (Hukuk alanında ki bir meslek )mi ? Ticaret mi ?
15
●450
- 09-02-2020, 23:53:55Biraz önce okul mu ticaret mi diye başlık açtım fakat tam yazmadığım için lise vesaire üzerine yorumlar yapılmıs. Hukuk bitirmeme pek birsey kalmadı . Lise sondan beri de ticaret ile uğraşmaktayım . Ticarette ki gelirim ise gayet iyi ve işimde başarılıyım . Ama çok fazla zaman harcıyorum yani yaşıtlarım gibi maalesef yaşamın gereğini yaşamak yerine ben daha çok çalışmayı tercih ettim . Planım okul bitince ticareti bırakıp avukat olarak 1-2 sene tecrübe edindikten sonra savcı & hakim mülakatlarına hazırlanmaktı . Bu mülakatların zor ve biraz tanıdığa dayalı bir alan olduğunu farkettim . Daha sonra ise avukatlığın benim karakterime uygun olmadığına karar verdim . Savcı hakim mülakatlarına evet hazırlanabilirim ama emek verip yerleşemeyen , emek vermeyip (tanıdık sayesinde ) yerleşen çok kişinin olduğunu öğrendim . Ticarete devam etmemek istememin sebebi maalesef çok para kazanmak ve bu alandaki başarı hayattan olan bir beklentim değil . Neden diyeceksiniz ? Tüm samimiyetimle söylüyorum bende bilmiyorum para beni mutlu eden bir etken değil ticarette kendime yetecek kadar başarı olmakta . Hukuğa karşı çok mu önyargılıyım . Dışardan bir insanın yorumuna ihtiyacım var 🙏 ( Hukuk alanını tercih etme sebebim bu arada hayvan ve çocuklar için birseyleri daha da iyileştirmek istememdi)
- 09-02-2020, 23:55:21Çevrenizde size oluk oluk dosya getirecek kimse yok ise ticaret ile hayatınıza devam edip belirli dava dosyaları ve icra takipleri ile takviye yapmanız sizin yararınıza olacaktır
- 09-02-2020, 23:58:17Hukukla devam et kardeşim.
Para basıyor avukatlar.
En ufak kiracı çıkarma 3500 tl
Ha baktın olmadımı ticaretini zaten yaparsın. - 09-02-2020, 23:59:26Ticaret güzeldir. Hangi mesleği gerçekten yapmak istiyorsanız ona yönelin. Başkalarının fikrini dinleyin ama önemsemeyin.
- 10-02-2020, 00:01:16Hukukta bir ticaret zaten , iyi bir müşteri gurubu bulursan yürür gidersin.
- 10-02-2020, 00:03:26avukat olmak sorun değil ki, arkadaşın dediği gibi sana kim dosya getirecek. çevre önemli.
hakim-savcı oldun diyelim, 2 yılda bir şehir değişikliğine razı olacak mısın? yerleşik bir hayatın olmayacak, bunu kaldırabilecek yapıdaysan ve mülakatları bir şekilde hallederim diyebiliyorsan, sorun yok.
ticarette başarılı ve geliri iyi olan biri, memur maaşını kabullenecek olması da garip geliyor. - 10-02-2020, 00:07:18Basit bir şekilde cevaplayayım ; alışveriş yapmaktan nefret ediyorum . Kafede oturduğum zaman vicdan azabı çekiyorum neden şuan kitap okumuyorum ?? Diye. Ev desen e çok şükür (30 mayısta evleniyorum ) nişanlımın var . Araba desen İstanbulda ben araba kullansam kanser olurum . Motor kullanıyorum . Kısaca ben parayı yemeyi de bilmiyorum yemeyi de pek sevmiyorum . Sorunum para değil arkadaşım sorduğum soru başka birsey 😂nokie adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 10-02-2020, 00:09:40aradığım cevap sanırım buydu başarısından hangisinden daha mutluluk duyacaksam onu seçmeliyim .tatarhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
