Bir Borsa Sitesinden Saniyelik Veri Çekme
8
●3.674
- 18-12-2017, 11:04:39Üyeliği durduruldubunun için çektiğiniz verileri veritabanı veya text dosyasına kaydedecek bir bot hazırlanması gerekir. site içerisinde anlık güncellemeyi de js ile yapabilirsiniz.
- 18-12-2017, 11:06:19botu nasıl yazabileceğim hakkında bilgi verir misiniz? Şuan C ve Js biliyorum sadeceikisatirkod adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 18-12-2017, 11:11:40Üyeliği durdurulduverileri alacağınız siteye göre hazırlanması gerekir botun. botun amacı siteden verileri alıp sizin veritabanınıza kaydetmesi. panelinizde cronjob ile botun belirli zaman aralıklarıyla çalışmasını sağlayıp verileri otomatik olarak almış olursunuz. bunun için şu an örnek hazırlamam mümkün değil ama gün içinde size özel mesajla bir örnek gönderirim.
- 18-12-2017, 11:13:59yardımınız için çok teşekkür ederim, mesajınızı bekliyorumikisatirkod adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 18-12-2017, 11:24:17Bir tane bot hazırlıyacaksın. Bu bot Curl ile veriyi çekecek, ban yememesi için random ip oluşturup, çekeceksin. Ben PHP örneği üzerinden gidiyorum. Bu dosyayı sunucuda, sakla. Sonra bitane sh dosyası oluşturup içine döngü vereceksin. Buda botun saniyelik veri almasını sağlıyacak. Cron job en fazla dakikalık alır. Bu sh dosyasını Cron joba koyabilirsin yada birçok yöntemi var. Bu verileri saklamak istiyorsan. Veritabana yazdıracaksın.
Veriyi anlık sitede güncellemek istiyorsan, sürekli anlık ajax isteği siteği boğar. Socket.io kullanabilirsin. Socket.io için yapılmış PHP kütüphaneler var. Onları kurarsın. Veri çektikçe trigger yaptırırsın. Yani soketi tetikletirsin. Veride sitende anlık değişir ve site soket olacağı için boğulmayacaktır. - 10-03-2021, 17:25:14Php ile çok kolay halledebilirsiniz, örnek çalışma ve mantığını ilgili makaleden bakabilirsiniz.atrkylmz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.zulfumehmet.com/php-ile-bot-yazmak/