Selamlar arkadaşlar,
WordPress altyapısıyla WoodMart temasını kullanıyorum. r10'da optimizasyon işi ile ilgilenen ve tanınan birçok arkadaşa siteyi kontrol ettirdim. Kimisi verilere bakarak bir sıkıntı yok vs. dedi. Kimisi ise sorunu çözdüm dedi fakat başta çözüldü gibi görünse de sonradan yine yavaşlama oldu. Anlayacağınız olan hep parama ve zamanıma oldu. Hiçbir zaman sorun tam anlamıyla çözülmedi. Benim 2 şüphem var ya sunucuyla alakalı bir problem var ya da kullandığım bir eklenti siteyi yavaşlatıyor. Ücreti karşılığında sorunu çözebilecek bir babayiğit arıyorum. Site linki için buraya tıklayın.
Saygılar.
Web Sitem Çok Yavaş!
13
●518
- 07-10-2025, 23:43:12
- 07-10-2025, 23:43:21
- 07-10-2025, 23:49:40Merhaba, aradığınız hizmeti memnuniyetle verebilirim.
Örnek çalışmalarım: https://www.gzrajans.com.tr/referanslar/
Müşteri yorumları: https://www.r10.net/ucretli-wordpres...8865039-a.html - 07-10-2025, 23:54:34Merhaba Sağlam,
Bu kadar fazla yüke rağmen değerleriniz neredeyse normal görünüyor. İşleme gerek var mı? Açıkçası emin olamadım. Ortalama siteniz açılışı 1.05 sn'de yüklüyor 13. sn'de tamamlıyor. Daha iyi sonuçlar için sunucuyu gözden geçirmenizi öneririm. Sunucu dışında optimizasyon için neler yapabilirsiniz?
Slide içindeki resimlerin boyutunu değiştirebilir .webp veya avif formatını deneyebilirsiniz: örn. fc26-onsiparis-slide1.png >>> slide tarafını alt taraflara alabilirsiniz hem kullanıcı deneyimini iyileştirecek hemde açılış hızınızı artıracaktır.
403'e düşen butonlar var. Bunları da kaldırmanızı öneririm.
JS ve jquery gibi kod yapılarında da iyileştirme yapabilirsiniz ki resimlerden sonra pek gerek kalmayabilir.
Detaylı analiz etmedim ancak düşüncelerim bunlardır. Yine de hizmet arayışı içine girerseniz hizmet vermekten memnuniyet duyarım. İyi çalışmalar: selamlar, sevgiler. - 08-10-2025, 00:00:25Etiket için teşekkürler, pm iletin çözelim hocamekincanbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 08-10-2025, 00:31:567 font, 75 script inline'lar ile 100, 84 tane (inline kaç tane var emin olamadım) stil dosyası çalıştırılıyor sayfa yüklendiğinde. sonraki girişlerde önbelleğe alındıkları halde, yoğun dosyalama sistemi yüzünden önbelleğin okunması da uzun sürüyor.

localstorage de bilinçli olarak tutulan hiçbir veri de yok. ana sayfadaki tasarıma, menüler, header, footer, main içerisindeki productler ve genel pseudo durumuna bakıyorum, öyle abartılı bir çalışma veya efekt yok. minimal, sade ve kaliteli bir tasarım. normalize ve grid sistemi dahil etsen, şu tasarımın kodları bin satırı geçmez. çözüm için önerebileceğim basit bir şey mevcut değil. yalan yok tema aslında güzel tasarlanmış, modüler yapıda ve minimal tutulmuş pek çok şey kod kısmında, ama uygulayan başarısız gibi duruyor. ne yapmak lazım? localhost için yedeğini kur, hem js hem css için koşul yaz, sadece o an ihtiyacın olan şeyleri yükle. yeni çıkanlar kategorisine gidiyorum 13 ürün listeleyecek, 1.76 saniye sürüyor. resimler için cdn servisi kullan, bazı durumlarda localstorage'ye başvur her şeyi sunucudan yazdırma.

