"F"nin neresi Türkçe'ye daha yatkın onu anlamadım? O zaman "A" klavye yapsınlar klavye A,B,C diye gitsin al sana ALFABE klavyesi, millette bir saat tuş aramasın (klavye kullanmayı bilmeyenler) Ayrıca okullarda da "F" klavye var, bütün öğrenciler şikayetçi durumdan.
Eskiler daktilodan ötürü "F" klavyeye yatkın ve o eski kafalarını empoze etmeye çalışıyorlar bana kalırsa. Yoksa Türkçeyi çok düşündüklerini düşünmüyorum. (Bkz. Eğitim Camiası)
Eğer Q klavye kullandığımızda yeni olacaksak kullanalım o zaman, ama şunu söyleyim F klavye eskilik değil.
Pardon hocam da A,R,B harfi tuşları iki klavye türünde de bu harflerin aralarındaki tuş sayısı vs. herşey aynı. Nasıl birinde "çok kolay" yazıyorsun anlamadım.
Bunu 10 parmak klavye kullananlar anlayabilir.

Her parmağın görevi vardır. En çok kullanılan harflar F klavyede işaret parmağına verilmiştir. Serçe parmağa az kullanılan harfler verilmiştir örneğin. Q klavyede az kullanılanlar işaret parmağına denk geliyor, çok kullanılanlar serçe parmağına denk geliyor yani tersi oluyor.
Piyasada F klavye yok gibi. Eğer F ve Q seçenekleri olursa insanlar istediğini alır. Ben 10 parmak F klavye kullanıyorum, Q klavyeyi çevirip kullanmak durumunda kalıyorum. (Bakmadan yazdığım için sorun olmuyor ama F klavye olsa daha iyi olacak tabiki.)