Türkiye' de sağlam bir altyapı-kanalizasyon-peyzaj sistemi ve düzenliği olmadığı için bu gibi görüntüler olağan olsa gerek. Ve yıllardır ben belediyelerin bunlarla ilgili olarak bir çalışma yaptıklarına hiç şahit olmadım.
Japonya' da deprem olur, ölen en fazla 10 kişi olur, o da çok şiddetti olursa.
Amerikada, sel-fırtına olur, adamlar aylar öncesinden sel olacak bölgeleri boşaltır, tüm tedbirlerini alırlar, ölen kişi sayısı ya yoktur, ya da çok azdır.
Bizde olur, bizde napalım Allah' ın takdiridir deriz. Tamam Allah vergiside, ABD' de, Japonya' da olan doğal afetler değilmidir, ya da bizimkisi başka birşey mi?
Şimdi herkes topu birbirine atıyor, yok şu dereye şu belediye döneminde izin verdi, yok şu yok bu. Eee, sen eskide yapılan yanlışlıkları neden düzeltmiyorsun.
Ülke olarak böyleyiz kimse de suç bizde demez, hep eskiler yapmıştır. Sen yeni olarak eskileri neden düzeltmedin, senin bu görevin değil mi.
Neyse canı yanan herkese geçmiş olsun, İstanbul gibi bir yerde yağmur yağması nedeni ile de ölen tüm insanlarımıza da Allah rahmet eylesin, ailelerine sabırlar versin.