• 07-06-2009, 19:27:43
    #1

    İnternet kullanıcıları önümüzdeki aydan itibaren çok yeni bir teknolojiyle tanışacak. Böyle giderse ADSL'de bitecek!

    Akınsoft Yazılım Firması Ürün Müdürü Tuna Keleş, 3. nesil mobil iletişim sisteminin (3G), ADSL'in 4 katı hız sağladığı için, kendisini bu oranda geliştirme şansı bulamayan ADSL'nin ciddi oranda güç kaybedeceğini söyledi.

    Cep telefonuyla internet erişim sisteminin GPRS teknolojisi ile başladığını, ardından hızıyla GPRS'i geride bırakan EDGE sisteminin geliştirildiğini anlatan Akınsoft Yazılım Firması Ürün Müdürü Tuna Keleş, ancak EDGE sisteminden de çeşitli nedenlerle internete istenilen süratte bağlanılamadığını ifade etti.

    Son olarak ise cep telefonuyla internete erişim hızındaki bu sorunları aşabilmek için önce 3G teknolojisinin hizmete sunulduğunu dile getiren Keleş, şunları kaydetti:

    "3G, sağladığı yüksek hızla bugün yoğun olarak kullandığımız iletişim alışkanlıklarımızı önemli ölçüde değiştirecek. Kısa süre içinde Türkiye'deki cep telefonu abonelerinin de kullanabileceği 3G teknolojisi altyapısında, UMTS, CDMA2000 ve FOMA olarak adlandırılan sistemler kullanıldı. Bu sistem, hızlı internet erişimi, yüksek hızda çoklu ortam haberleşme desteği, konumlandırma hizmetleri sağlanması gibi birçok yenilik getiriyor. Cep telefonları artık, şu an pek çoğumuzun ev ve iş yerinde kullandığı ADSL hızının 4 katına ulaşacağı için, kendisini bu oranda geliştirme şansı bulamayan ADSL ciddi oranda güç kaybedecek. Çünkü 3G, hemen hemen aynı fiyata bugünkü ADSL'nin 4 katı hızla, hem cep telefonundan, hem dizüstü bilgisayardan hem de sabit bilgisayardan internet erişimi sağlıyor. İsterseniz cep telefonunuzu bir modem gibi, ara kablosuyla bilgisayara takıp kolayca bilgisayarınızla internete bağlanabiliyorsunuz."

    3G'nin internet erişiminde ADSL'yi çok gerilerde bırakmasının, tamamen, dünyadaki cep telefonu kullanıcılarının yoğunluğuyla ilgili olduğunu anlatan Keleş, "Bu kadar çok cep telefonu kullanıcısı olduğunu düşünen teknoloji firmaları, büyük paralar harcayarak 3G'yi geliştirdi. ADSL benzer şekilde geliştirilemedi" diye konuştu.

    3G NASIL BİR YENİLİK GETİRİYOR?

    Tuna Keleş, 3G teknolojisiyle aynı zamanda uzak yerlerde bulunan kişilerin birbirleriyle, hiçbir donma olmaksızın görüntülü olarak görüşebileceğini, konferansların bile uzaktan görüntülü olarak yapılabileceğini, televizyon dizisi ya da sinema filmlerinin cep telefonuyla bile rahatlıkla izlenebileceğini vurguladı.

    Bu yeni iletişim hızının yazılım firmalarının da işlerini artıracağını, pek çok internet sitesinin kendisini, cep telefonundan daha rahat kullanılabilecek forma sokacağını, ticari firmaların ise yazılım firmalarına, cep telefonuna uyumlu iletişim ve pazarlama programları sipariş edeceğini sözlerine ekledi
    kaynak:gucluhaber.com
  • 07-06-2009, 20:15:39
    #2
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    gelsin bakalım bekliyoruz...
  • 07-06-2009, 20:30:59
    #3
    sadece 3g li paketler çıkarsa geçer tabiki, ama en azından birkaç yıl daha tt diretecektir
  • 07-06-2009, 21:35:51
    #4
    Üyeliği durduruldu
    ADSL'den Ucuz ve Hızlı ise Havada Kapışılır
  • 07-06-2009, 22:41:24
    #5
    Kurumsal PLUS
    Hızlı olur mu bilemiyorum ama ucuz olmayacağı kesin.

    Ayrıca çok hayal kurmuşlar. Siteler kendini bu forma sokacakmış vs vs.. bunlar olmayacak. Olsa olsa 3G destekli cep telefonunu modem olarak kullanacağız ve emin olun ki fiyatı da gayet tuzlu olacak, şu anda alırı yavaş olan connectcard'lar bile fahiş fiyatlarda.