• 12-04-2022, 16:45:16
    #1
    DESTEK İÇİN TIKLA LÜTFEN
    Yeni bilgilere göre Apple, uzun süredir müjdesini verdiği çentiksiz tasarımın patentini aldı.
    Apple kullanıcıları, çentiğin küçülmesinden bir süre sonra tamamen kalkması için şikayet etmeye başladı. Apple, eleştirilerden sonra çentiği tamamen kaldırarak iğne deliği tasarıma geçmeyi planladığını belirtiyordu. Gündemde ortaya çıkan bilgilere göre Apple ileride tanıtacağı ürünlerde kullanacağı çentiksiz tasarım için patent aldığı belli oluyor.


    Apple, patent belgesine göre ekranın arka kısmına gömülü bir kamera kurulumu tasarlayacak. Apple ve kullanıcıları için bir ilk olacak bu tasarım, bazı Android cihazlara bir süredir zaten mevcut. Peki Apple ekran altı tasarımı nasıl yapacak?

    Çentiksiz tasarımın gerçekleşmesi için yeni bir işlemcinin de üretilmesi beklenenler arasında. Çentiksiz tasarımın ilk olarak iPhone 16 serisinde daha sonra da 2030 yılları civarında MacBook cihazlarına eklenmesi bekleniyor.
    Belgelerde ekranın arkasına yerleştirilmiş bir kamera içeren elektronik cihaz başlığı yer alıyor.
    Yer alan görsellerde çentikli ve çentiksiz olmak üzere iki adet çizim yer alıyor. Çentiksiz tasarımın önündeki en büyük sorunun, görüntünün bozulmasının en aza nasıl ineceği ile ilgili olduğu düşünülüyor.

    Peki sizce Apple çentiksiz tasarım projesini gerçekleştirebilecek mi? Yorumlarda belirtiniz.
  • 12-04-2022, 16:46:29
    #2
    Banane a
  • 12-04-2022, 16:47:24
    #3
    Forumda da son zamanlarda click bait moda oldu galiba.

    Bu ne kardeşim? Görsel yok bir şey yok, at kadar destek ol yazmışsın.

    İçeriği foruma doğru düzgün girin, kaynak koyarsın ufacık, yazını beğenen insan zaten tıklar sitene girer gezer.
  • 12-04-2022, 16:51:38
    #4
    Apple’ ın ikonik tasarımını hemen bırakacağını pek sanmıyorum. Şahsen nerede o çentiği görsem direkt bu iPhone diyebiliyorum.

    Neredeyse tüm Apple ürünlerinde tasarımsal değişiklerin oldukça minimal yapılmasının en büyük sebebi de bu. Çentiği yavaş yavaş küçülterek ilerliyorlar şimdilik.

    İğne çentik yapsa bile muhtemelen yine kendi tarzını koyacaktır. Bazı markalar gibi ekranın üstünde sırıtacağını düşünmüyorum.
  • 12-04-2022, 17:45:04
    #5
    Apple orta tuşu geri getirmeli çentik yakışmıyor zaten ekran gövde oranı altta tuş hali kalabilir üstte ise oppoyu örnek alabilir veya mi 11 gibi kamera çıkıntılı veya Kızaklı olabilir