Çin, saniyede 10 GB veri transferi yapabilecek yeni uyduyu uzaya gönderdi.
Çin uzaya yeni uydusunu fırlattı
Genişbant iletişim uydusu Çin'in güneybatısında bulunan Xichang Uydu Fırlatma Merkezinden Kuaycou 1A roketiyle yörüngesine fırlatıldı. Galaxy Space tarafından geliştirilen uydu, alçak yörüngede seyredecek ve saniyede 10 gigabaytlık veri transferi yapabilecek. Yeni gönderilen uydunun çöl, okyanus gibi alanların yanı sıra hızlı tren ve uçak gibi iletişimde zorluk yaşanan yerler için kullanılacağı açıklandı.
Çin Uzay Teknolojisi Akademisi tarafından geliştirilen uydu, çoklu bant ve yüksek hızlı iletişim teknolojilerinin deneylerinde kullanılacak.
Alçak yörünge uyduları dünyadan uzaklığı 2 bin kilometreye kadar olan yörüngelerde yer almakta. Çin geçtiğimiz haftalarda şimdiye kadarki en büyük roketini uzaya fırlatmıştı. Roket 57 metre uzunluğa sahipti ve her biri 3.35 metre çapında olan dört güçlendirici rokete destek vermişti.
Fırlatmanın, Uzun Yürüyüş roket serisinin 315inci misyonu olduğu kaydedildi.
ABD ve Rusya'dan sonra dahil olduğu "uzay yarışında", son dönemdeki hızlı gelişimiyle öne çıkan Çin, uzaktan algılama uyduları, küresel konumlandırma, gözlem, genişbant iletişim uyduları, yörüngede daimi uzay istasyonu inşası, Ay çalışmaları, Mars ve Jüpiteri keşif gibi iddialı projeleriyle 2045te "uzayın lideri" olmayı hedefliyor.
https://teknokupur.net/cin-uzaya-uyd...erinde-devrim/
Çin uzaya uydu gönderdi: Veri transferinde devrim
4
●182
- 16-01-2020, 17:00:53