• 30-12-2019, 11:46:35
    #55
    Üyeliği durduruldu
    2008'de yerli araba çıkılacak dendi. Seçimler geçti çıkmadı.
    2014'de yerli araba çıkılacak dendi. Seçimler geçti çıkmadı.
    2019 yerli araba tanıtıldı. Seçimler 2023 fakat erken seçim malum hayırlısı umarım seri üretime geçer 1-2 senede fabrika kurulup seri üretime nasıl geçer ayrı konu.
  • 30-12-2019, 11:47:44
    #56
    bence yerli budur !..

    https://youtu.be/L4GJ0hCl3nI​​​
  • 30-12-2019, 11:53:56
    #57
    YERLİ VE MİLLİ goygoyu hariç güzel araba, patenti bize ait hakları bize ait olacaksa, ülkeye para getirecekse yerli ve milli olması umrumda değil. Zaten insanların kıl olduğu da bu goygoy.
  • 30-12-2019, 13:55:26
    #58
    Ajiba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bence yerli budur !..


    https://youtu.be/L4GJ0hCl3nI
    togg'dan bir farkı yok. Proje Türk ürünü, parçalar ithal. Hatta aşağıdaki makaleyi kendileri yazmıştır.

    "Araç neden yerli:
    Bir aracı bir ülkeye, bir gruba ait kılan şey parçaların menşei değildir. Kimse Mercedes otomobile içinde Fransız motoru var diye “Alman arabası değildir” diyemez. Çünkü o aracın tüm süreçlerinde Alman Firması söz sahibidir. Bu da bu aracı Alman aracı yapar, onu hala bir Mercedes yapar.
    EVT S1 model araç Hacettepe Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölümü hocaları (biri ben olmak üzere) ve bu bölümde yetişmiş mühendisler tarafından, üniversite olanaklarıyla tasarlanmış ve üretilmiştir. Dışarıdan tek bir gram beyin gücü desteği alınmamıştır. Bu projeye kâğıt üzerindeki tek bir çizgiyle başlanmış ve bütün süreç bu mühendis ekibi tarafından yürütülmüştür. Araca isteğimiz motoru takmanın, istediğimiz pili kullanmanın, istediğimiz şekli vermenin gücü bu arabayı yerli yapar. Tasarımcı olarak bu arabaya gerekirse yerli ARGE birimi kurar, yerli motor ürettirebiliriz. Ama başka bir yerden bunu temin etmek daha faydalıysa o yola gidilir. Bu faydanın analizi de yine mühendislerin işidir. Arabayı yerli yapan, bize ait kılan işte bu kararı verebilmektir.
    "
  • 30-12-2019, 15:31:13
    #59
    düz adam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    "Dışarıdan tek bir gram beyin gücü desteği alınmamıştır. Bu projeye kâğıt üzerindeki tek bir çizgiyle başlanmış ve bütün süreç bu mühendis ekibi tarafından yürütülmüştür. "
    işte burası togg'dan farkı (:
  • 30-12-2019, 15:46:50
    #60
    Bildiğiniz tek şey hiçbir şey bilmediğiniz aslında.
    Duvara laf anlatmak uğraşmayın boşuna.
  • 31-12-2019, 08:56:48
    #61
    Misafir
    Yabancı Medyada TOGG Etkileri diye bir olay yok. Yabancılar otomobili 60-80 yıl önce üretti. Türk'ler otomobil üretti mi diyecekler zaten bir şey ürettigimiz yokta neyse... Avrupa artık sürücüsüz giden Hyperloop teknolojisini hayata geçirmeye başlıyor. Bunun şahsi versiyonlarını geliştirmeye başlıyacaklar. Saatte 1100 km gidiyor. Otomobil işi artık eskide kaldı İtalyan otomobilini yerli ve milli diye tanıtmak mantıklı bir harekette değil.
  • 31-12-2019, 10:49:17
    #62
    "Araba üretiyormuşuz ama fabrikası bile yok hahah" diyen tiplerden çok sıkıldım vallahi.