• 31-07-2008, 12:52:03
    #1
    Üyeliği durduruldu
    "Google da neymiş, ohooo!" iddiasıyla yola çıkan arama motoru Cuil, deneyenler tarafından daha ziyade "bulama motoru" olarak değerlendiriliyor.


    Site listeleme ve yeni site araştırma konusunda devrim yaratabilecek bir teknolojiye sahip olduğunu söyleyen yeni arama motoru Cuil, arama sonuçlarını getirme konusunda ise değil devrimsel, en alt düzeyde geleneksel başarılar göstermeyi bile pek başaramıyor.

    Teknoloji blogu TechCrunch'ın, Cuil'ın açılışından kısa süre sonra yaptığı bir denemenin sonuçlarına göre, aranan anahtar sözcüklerle arama motorunun getirdiği resimler eşleşmiyor. Getirdiği diğer sonuçlar ise her zaman anahtar sözcüklerle birinci dereceden, hatta ikinci dereceden bile ilişkili olmuyor. Ya da, en çok eşleşen sonuçlar sonraki sayfalara atılıyor.

    Google'dan uçma geliştirici Paul Buchheit da FriendFeed'de açtığı başlıkta Cuil'i eleştirerek "Cuil belki de iyi olmak istemiyor, belki de programcıları sadece geliştirdikleri yeni teknolojiyi dikkat çekici şekilde sergileyip birilerine satmak istiyor. Hatta o 'birileri' de herhalde işe yaramaz arama motorlarına bir sürü para vermeye hazır olan Microsoft," yorumunu yaptı.

    Cuil, hakkında nihai bir karar vermek için elbette çok yeni. Her yeni oluşum gibi, oturması için zaman gerekiyor. Ancak, bu kadar iddialı çıkış yapan ve arkasında bu kadar ehil isimler olan bir siteden iddia ettiklerini yapabilmesini beklemek de, herhalde teknoloji, takipçilerinin hakkı.
  • 31-07-2008, 12:55:52
    #2
    bedavada verir bunlar
  • 31-07-2008, 13:13:05
    #3
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    çok dandik bir site olmuş.sadece ingilizlere özel gibi bişey.bulamama motoru olmuş
  • 31-07-2008, 13:18:50
    #4
    Beğenmedim.
    Biz daha iyisini yapabilirdik.
  • 31-07-2008, 13:21:58
    #5
    aradığım hiçbişeyi bulamadım
  • 31-07-2008, 13:26:43
    #6
    arama yaptığım kelimeyle en alakasız sonuçlar çıktı.
    ör: ösym - Cuil
    bunlar google rakip bile olamazlar
  • 31-07-2008, 13:30:58
    #7
    Üyeliği durduruldu
    Bunlar Googleye Değil En Ufak Arama Motoruna Dahi Rakip Olamazlar
  • 31-07-2008, 13:47:40
    #8
    çok yol alması gerek daha çok
  • 31-07-2008, 14:05:12
    #9
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    daha site yeni açıldı.yorumlara bak...biraz sabredin.Daha türkçe yi bile tanımıyor doğru düzgün