
2017 yılında 13,5 milyon telefon satışı gerçekleştiren Sony için bu rakam geçen yıl 6,5 milyon oldu. Bu da 4 yıl önceki satışların sadece altıda birine denk geliyor. Bu rakamlar; şirketin 2017 yılında 723,7 milyar yenlik bir satışla civata birlikte 3,7 milyar yenlik işletme kârı elde ettiğini gösterirken 2018 yılında 498 milyar yen satış sonucu işletme kârının 97,1 milyar yen düşüş gösterdiği anlamına geliyor.
Sony'nin satış rakamları göz önüne alındığında özellikle yükselişte olan firmalara karşı oldukça geri kaldığı görünüyor. Örnek olarak Redmi Not 7 gibi cihazlar, Hindistan'da sadece 1 ay gibi sürede 1 milyon satış civata rakamına ulaşıyor.
Sony'nin bu kötü gidişatının 2019 üçüncü çeyreğinde de devam etmesi bekleniyor. Sony, şirket giderlerini düşürerek 2020 yılına kadar akıllı telefon satışlarından kar elde etmeyi umuyor.
Ancak bunun gerçekleşmesi için akıllı telefon iş gücü yarıya indirmeyi düşünüyor. Bu da Sony'nin akıllı telefon için çalışan sayısının 4000'den 2000'e düşmesi anlamına geliyor. Japonya'daki çalışanların diğer bölümlere aktarılması, Avrupa ve Çin'deki çalışanlara ise gönüllü emeklilik teklif edilmesi düşünülüyor.
Samsun iphone Huwai şu anda piyasaya hakim gerisi boş yapıyor.