• 05-06-2014, 09:35:08
    #1
    Üyeliği durduruldu
    Dünya genelinde devletlerin ve bağlı organların interneti bireyler hakkında bilgi toplamasına karşı bir tepki olarak başlatılan Reset the Net akımına Google da katıldı.

    ABD'nin ulusal güvenlik kuruluşu NSA tarafından yıllardır internetin arka planında gerçekleştirilen işlemlerin yasallığını sorgulayan ve özgür bir internet isteyen Reset the Net oluşumuna Google da katıldı. Bunun bir parçası olarak, Chrome için özel bir eklenti yayınlayan Google, uçtan uca şifrelemeyi kolaylaştırıyor.

    İnternet özgürlüğüne karşı 5 Haziran'da eyleme geçecek olan oluşum, bugüne kadar Reddit gibi birçok internet devinden destek almıştı. Trene Google'ın da binmesi, gizlilik ve güvenlik konularında birkaç ekstra adım atılmasını kolaylaştırabilir. Fight for the Future internet aktivist organizasyonu tarafından desteklenen Reset the Net'e destek olan Google, ilk olarak güvenlik ve gizlilik kültürünü desteklemekle işe başladı.



    Eklenti Nasıl Çalışıyor?

    Google'ın yeni Chrome eklentisi, uçtan uca şifreleme ile e-postalarınızı güvenle göndermenizi sağlıyor. Şifrelemenin sağlıklı biçimde çalışabilmesi için, her iki tarafın da şifreleme eklentisine sahip olarak bunu desteklemeleri gerektiğini hatırlatan Google, kendi verilerine göre Gmail ile diğer e-posta servisleri arasında gidip gelen postaların yüzde 40 ila 50 oranında şifrelenmediğinin altını çizdi.

    Bugüne kadar uçtan uca şifreleme yöntemlerinin kullanımının hayli zor olduğunu belirten Google yetkilileri, Chrome eklentisiyle birlikte bu yöntemi kullananların sayısında hızlı bir artış görmeyi umuyor. Reset the Net hakkında detaylı bilgi için buraya, Chrome şifreleme eklentisini indirmek için ise buraya tıklayın.

    kaynak
  • 05-06-2014, 09:39:06
    #2
    İnternette ozgurluk olmasa ben ne yapayim
  • 05-06-2014, 09:40:39
    #3
    Bütün bilgilerimiz zaten hepsi ellerinde adamların bu saatte sonra hikaye bana göre bunlar.
  • 05-06-2014, 09:51:06
    #4
    kralmchalen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bütün bilgilerimiz zaten hepsi ellerinde adamların bu saatte sonra hikaye bana göre bunlar.
    Aynen katılıyorum, atom bombası muhabbeti gibi, biz yaparız ama kimseye yaptırmayız diyorlar..
  • 05-06-2014, 10:46:04
    #5
    bm_ys adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aynen katılıyorum, atom bombası muhabbeti gibi, biz yaparız ama kimseye yaptırmayız diyorlar..
    Siber savaş artık, mesela akıllı telefonlar hayatımıza girdi parmak izine kadar gönderiliyor Allah sonumuzu hayır etsin
  • 05-06-2014, 12:28:41
    #6
    Yakında özgürlük protestoları başlar Google internette liderliğini korumak istiyor ama bu gidişle hayranlarını kaybedecek.