• 16-06-2013, 21:09:11
    #1
    Google Ücretsiz İnterneti Test İçin Yeni Zelanda'nın Güneyinde Gökyüzüne Yaklaşık 30 Balon Bıraktı.
    Bu Balonlar,Radyo Anteni Yükseklik Kontrol Sistemi Ve Güneş Panelleri Gibi Gereçlerle Yüklü.Amaç,Balonlar Aracılığı İle Dünyanın Her Köşesinden İnternete Ücretsiz Erişim Sağlamak.



    Google'nin Araştırmaların Göre Tahmini 4 Milyar 800 Milyon İnsanın İnternet Bağlantısı Yok.Google Bu Projesi İle İnterneti Olmayan İnsanların Bir Anten Aracılığı İle İnterneti Ücretsiz Kullanıma Açmak.




    Yeryüzünden Yaklaşık 20 Km Yükseklikte Strasforde Uçmaları Planlanan Balonların 100 Gün Boyunca 40 Km Çapında Bir İnternet Bağlantısı Sağlanması Planlanıyor.

    Balonlar Sadece Ücretsiz İnternet Kullanımında Değil,Felaket Bölgelerinde İletişim Araçlarının Zarar Gördğü Yerlerde Kurtarma Ekiplerine Yardımcı Olucak.Eğer Bu Proje Başarılı Olursa Fiber Kablo DöşenmesiniN Zor Olduğu Yerlerde Afrika Güneydoğu Asya Gibi Yerlerde İnternet Kullanımın Artacağı Beklenmekte.

    Beleşçilere Kapı Açıldı
  • 16-06-2013, 21:10:45
    #2
    Üyeliği durduruldu
    çok güzel bir proje inş insanlık adına hayırlı bir şey olur
  • 16-06-2013, 21:12:56
    #3
    umarız sadece ücretsiz internet içindir.
  • 16-06-2013, 21:14:35
    #4
    JustRulz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    umarız sadece ücretsiz internet içindir.
    Başka Ne İçin Olabilir.Fikirlerinizi Alabilirmiyiz
  • 16-06-2013, 21:20:06
    #5
    Metins adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Başka Ne İçin Olabilir.Fikirlerinizi Alabilirmiyiz
    google street view uygulaması tartışmalarına benzer olaylar olabilir.

    Bunun yanında bırakılan balonlar ne kadar yükseklikte olacak ilgili sivil havacılık otoriteleri bu duruma ne der ? Uçaklar bu durumdan etkilenirler mi ? birçok soru ortaya atılabilir.