
Bilindiği üzere Apple, iPhoneların güvenliği konusunda riskli bir tutum sergiliyor. Güvenlik firması SkyCure, Vodafone dahil bazı şebekelerle çalışan iPhoneların önceden tanımlanmış bir Wi-Fi ağına (örn. BTWiFi) otomatik olarak bağlanma özelliğinin bulunduğunu söyledi.
Bu durum çok güzel bir özellik gibi görünse de, çok tehlikeli de olabilir. Bilinmeyen bir internet ağında verileriniz başkalarının eline geçebilir, konuşmalarınız dinlenebilir, hesaplarınız çalınabilir. Bu özelliğin bulunduğu çoğu telefonda bu bugın temizlenme şansı olsa da, hangi iPhoneda bu özellik bulunuyor, bunu kestirmek mümkün olmuyor.
Appleın cihazlarında Safari kullanması ve Safarinin halen HTTP STS teknolojisini desteklememesi de ayrı bir güvenlik sorunu olarak karşımıza çıkıyor. HTTPS protokolünden 2012 yılında HTTP STS isimli yeni bir protokole geçiş yapılırken, Apple henüz bu değişime ayak uydurmuş değil. Ancak Chrome ve Android bu yeniliği destekliyor.
Güvenlik seviyelerini üst düzeye çekmesi için Appleın HTTP STS protokolüne geçiş yapması gerekiyor.Güvenlik firmasının dediklerine göre de, Vodafone bazlı iPhoneların şu ana kadar diğerlerinden daha güvenli oldukları belirlenmiş.
Kaynak: Tıkla.