Merhabalar,
yan tarafımzıza yeni bir arkadaş taşındı 2 hafta oluyor 1 araç birde motoru var evimizin önündeki kaldırım 2 araç + 1 motor alıcak şekilde.
fakat arkadaş arabasını biraz ortalı koymuş sanırım önünede motoru koymak için fakat bunu hiçbir zaman yapmıyor gelip bizimde koydugumuz yere koyuyor.
bunu benim ona dememe gerek var mıki? bizdede 2 araç var birini gidip mecbur başka yere koyuyoruz hatta taşındıklarında babama arkadaşların aracı var sen artık baska yere koy birimizde o arabanın arkasına koyalım diye empati yaptım.
ama gel gelelim karşı taraf bunu yapmıyor. önünde motoru koycak yer varken benim yerimi işgal ediyor bende 3 sokak aşagı koyuyorum.
(kamusal alan oldugunu biliyorum kim boşsa koyar ama yer varken bunu yapmak etik dışı bir hareket oldugunu düşünüyorum.)
araç park sorunu
6
●200
- 14-10-2026, 20:38:41Bence söylemende hiçbir sakınca yok. Sonuçta kimsenin özel park yeri değil ama ortak alanı herkesin faydalanabileceği şekilde kullanmak da bir nezaket meselesi. Yalnız adamın bunu bilerek yaptığını düşünme, belki farkında bile değildir. Güzelce rica edersin, aracını biraz kaydırdığında başka araçların da sığabildiğini söylersin. Önemli olan söyledikten sonraki tavrı. Buna rağmen aynı şekilde devam ederse o zaman gerçekten düşüncesizlik yaptığını söyleyebiliriz.
- 14-10-2026, 20:42:36Şiddete varınca da çözümü sizde mi hocamzirveder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizim evin önü de aynı şekilde evlerin otopark kısmı var ama kimse otopark'a park etmiyor
40 yıllık mahalle olduğu için çoğu kişi arabaları tanıyor. Bizim amcaoğlu mesela arabayı nereye park edeceği belli. Başka bir araç park ederse sileceklerini kaldırıyor uyarısını da yapıyor. Yan komşu da mesela evin önü dışında bizim evinin önüne de arabayı çekse bizim için sorun olmuyor.
Sizin durumunuzda sizin park ettiğiniz yeri işgal edip, çözüm yoluna da gitmiyorsa sizin arabanız olmadığı vakit babanın arabasını park edersiniz. - 15-10-2026, 01:51:44Hocam bence kötü niyet aramadan bir kere güzelce konuşun. Belki sizi rahatsız ettiğinin farkında bile değildir. Sonuçta kimsenin özel park yeri değil ama herkes biraz düşünceli davransa sorun kalmaz. Siz daha en başından empati yapmışsınız, karşı taraftan da aynısını beklemeniz gayet normal. Konuşmadan içinize atıp kendinizi yormayın.
- 16-10-2026, 01:27:41bugün konuştum tamam dedi geldiğimde araba şimdi yine ortalı park edilmiştifrozenruzgar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
