"Olmaz" diyorum, çünkü işin içine insan girince 'sadece arkadaş' muhabbeti hep bir yere kadar gidiyor.
Şöyle düşün: İki kişi sürekli görüşüyor, derin muhabbetler ediyor, birbirinin hayatına ortak oluyor. Zamanla bir şeylerin değişmemesi imkânsız. İllaki biri bir noktada ötekinden farklı bir şey hissetmeye başlıyor. Bu her zaman aşk olmak zorunda değil; kıskançlık, sahiplenme, hatta bilinçaltında bir çekim bile bu işin dengesini bozmaya yeter.
İnsan doğası böyle çünkü. Ne kadar "Biz sadece dostuz" desen de, bir sabah uyanıp "Bu kişi benim için neden bu kadar özel?" diye sorguladığın an, işin rengi değişiyor. Hele bir de taraflardan biri yalnızsa veya hayatında bir boşluk varsa, o arkadaşlık çok hızlı bir şekilde başka bir şeye evriliyor.
Ha, illa ki her arkadaşlık biter mi? Hayır. Ama "Bu ilişki asla romantik veya cinsel olmaz" diye kesin bir çizgi çekmek bence safdillik olur. Çünkü duyguların ne zaman, nerede, nasıl çıkacağı belli olmaz. Ve o çizgi aşıldığında da geri dönüşü çok zor oluyor.
O yüzden ben "olmaz"cıyım. Zaten olsa da sonu ya güzel biter ya da o arkadaşlık heba olur gider. Riske değmez.
Karşı cinsten arkadaş olurmu?
31
●1.324
- 16-07-2026, 22:32:16Bu nasıl soru? Süper mis gibi olur, örnek hayatınız boyunca 100 tane kız arkadaşınız olur. 10'uyla bir şeyler yaşanır, 90'ı arkadaş olarak kalır.
- 16-07-2026, 22:33:56bu ne demeek şimdis.mustafa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 16-07-2026, 22:36:24Bence iki temel nedenden dolayı karşı cinsten arkadaş olmaz. İlki inançsal. Müslüman biri için mahremiyet ve ilişki sınırları nettir bu tarz bir yakınlık (modern anlamda samimi arkadaşlık) dinen uygun değildir. İkincisi ise bilimsel evrimsel psikolojiye göre doğamız gereği araya hormonal veya romantik bir çekimin girmesi neredeyse kaçınılmazdır. Yani iki türlü de o ilişkiyi uzun süre 'saf bir arkadaşlık' statüsünde sürdürmek imkansıza yakındır.
- 16-07-2026, 22:40:33insanlar ruhsal bedensel karşı cinsten sürekli beslenir, fıtrat, kimsenin eşinden kızından beslenmiyorum, hayatımda ki kadından da kimsenin beslenmesine izin vermiyorum. Aksi durumu paylaşımcılık olarak nitelendiriyorum, gönlü zengin, geniş gönüllü insanlar paylaşıyor. Karşı cins konusunda paylaşımcı olmadığım gibi paylaşımcı abiler ve ablalar da bana oldukça itici geliyor.Makalehizmetiii adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
