Merhabalar,
Yine önemli ülke için küçük benim için büyük bir konu var.
Çalıştığım iş yerine iş saatine uygun ulaşım yok. (Bayramiç - çan) Ben de sorunu çözmek için ayda 15 gün 50-50 100 km yol gidecek bir motor almaya karar verdim.
A2 motor ehliyetine yazıldım. Temmuz sonu sınav var, 2 ay pansiyonda kalacağım Çan'da (1 haftadır kalıyorum)
125 lık motor alacağım bütçe Max 100k
20k TL ehliyet ücreti
20k TL motor güvenlik malzemeleri
140k toplam bütçe
Hız tutkusu yok.
Ben kuba superlight 125 gibi chooper (Harley) tarzı motor istiyorum (sanırım gençken metal-rack sevmemden kaynaklı).
Sürüşün güvenli ve rahat olması önemli. Motor satıcısı scooter al diyor. Arkadaş scooter al diyor.
Evet aldığımda satması zor zira piyasası dar.
Araba alsam bu kadar üstüne düşmezdim.
Bu bütçe aralığında hangi motoru almam daha iyi, motor ustası kuba da malzeme geç gelir motor yatar diyor mesela ..
Teşekkürler 1 ay içinde karar vermem lazım.
Motorsiklet seçimi - Araba alsam bu kadar düşünmezdim.
11
●220
- 13-06-2026, 21:18:16Teşekkür ederim hocam ama bu tarz istemiyorum kuba superlight 125 gibitkdn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

- 13-06-2026, 21:21:08Hocam uzak durun parçası yok, naçizane görüşüm çinden uzak durmanız, 100k lık motor ne olabilir ki diyorsunuz ne kadarlık masraf çıkarır diyorsunuz ama masrafın önemi yok atıyorum 1000 TL lik parça yüzünden motosiklet 3 ay yatıyor ve sezonu kaçırıyorsunuz gibi düşünün, bu can sıkma durumu parayla ölçülemez... Eğer japon alamıyorsanız hint bakın bajaj falan yine çok bol parçası yok ama en azından bulunabiliyor, çinler 1 seri motor getirir birdaha girişi olmaz Türkiyeye bu sefer facebookta kazalı motosiklet söken çıkmacıların karaborsasına düşersiniz.
yada gençlerin cg dediği modelden alacaksınız çünkü gençler seviyor çok fazla var ve motosiklet tamircileri daha çok bu motosikleri gördüğü için parçasını bulamasa bile uyduruyor en azından. Piyasada çok gezen motorlara bakın tvs falanda bir nebze vardır en azından bu piyasada gezen motorlar bir süre sonra çıkma parça oluyor.
Ama nadir gördüğünüz bir motosiklet yakışıklı görünüyor albenisi var ve çinse eğer tuzak kuruldu demektir yakalanmayın. (ingiliz ve bazı menşeiler içinde durum aynı)
Çin alacaksanız mondialin belli serileri mesela vulture (her serisi olmaz), CF'nin NK250 piyasada çok fazla parçası pahalı ama çıkma bulma ihtimaliniz fazla. RKS'den Kubadan falan uzak durun parçası yok, sıfır satılan motorun ilk yağ değişimine götürdüğümüzde yağ filtresinin olmadığını gördüm, Türkiyeye gelmedi demişlerdi, düşünün sıfır motosiklet... sattıkları herkes illaki 1000 Km sonra yağ değişecek filtresi yok.
Kısacası Basit yapısı olan, üzerindeki bloğu en az 2-3 farklı marka modelde de kullanılmış bir motosiklet bulun ki o markada parça olmasa bile diğer markadan uydurun özellikle blok.
İnş birgün japon'a geçersiniz...
Japon kullanıyorum parçası pahalı evet ama var... paranız olması önemli değil parça yoksa herkes tutturduğu fiyattan satar üzülürsünüz. - 13-06-2026, 21:27:07Evet aslında motor ustası arkadaş da öyle dedi sayılır kuba alırsın parça lazım olur 1 ay bekler motor dedi.cartel24 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında kafamı karıştıran tam olarak da bu ben bu tarz motor istiyorum ama motorun parçası yok.
Peki eski model alsam japon ya da um gibi ABD olur mu - 13-06-2026, 21:33:16hocam um çin.Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
türkiyede chopper girişi doğru düzgün olmadığı için o piyasada eskiler para ediyor ve eskiler başa bela oluyor japonun eskiside temiz olmalı yoksa o da başa bela olur.
bence commuter bakın.
bende chopper seviyorum ama büyük markalar türkiye piyasasını pek sallamıyor chopperde çinlilerde bu boşluğu doldurarak insanları üzüyor.
bende chopper istiyorum ama mantık izin vermiyor
- 13-06-2026, 21:54:41Dediğin kategoriye bakıyorum motorlar hız motoru gibi, ayrıca boyum kısa sürebilir miyim ki, 165 boycartel24 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Mesela böyle

