• 19-03-2026, 00:45:33
    #19
    damla1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Geçmiş olsun. Yaşamış olduğunuz durum bilişim yoluyla dolandırıcılık vakası. Yapmanız gereken ilk şey, hesabınızın bulunduğu her iki bankaya da yazılı olarak başvurmak ve işlemleri tanımadığınızı, fraud (dolandırıcılık) birimi tarafından incelenmesini talep ettiğinizi bildirmektir. Sözlü görüşmeler yeterli değil, her şeyin yazılı kaydını alın. Aynı zamanda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmanız gerekmekte. Bankanızın "parayı kendiniz gönderdiniz" diyerek sorumluluğu üzerinize yıkması hukuken kolay değildir, zira bankalar güvenli kimlik doğrulama sistemleri kurmakla yükümlüdür ve 1,5 ayda onlarca işlemin gerçekleşmesine göz yumulması başlı başına bir ihmal oluşturmaktadır. Konu büyürsek konu bankanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle BDDK'ya şikayete kadar bile gidebilir.

    Bununla birlikte hat değişikliğine dair operatör kayıtları ile ameliyat sürecinize ilişkin belgeler, bu işlemleri bizzat yapmadığınızı destekleyen önemli deliller olacaktır. Bu belgeleri şimdiden temin etmenizi tavsiye ederim.

    Profesyonel hukuki destek almak isterseniz iletişime geçebilirsiniz.
    çok teşekkürler. hattı değiştirdim ama eskisini iptal edememiştim sözleşme dolmadığı için. o konuda pişmanım başımı yakarsa o yakacak
  • 19-03-2026, 06:20:50
    #20
    ESSA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    İlginc. Niye baska hesabina gondersin ki direk ilkinden boşaltırdilar. Savciliga suc duyurusu yap her türlü. Baska turlu de zaten zararini gideremezsin.
    Bazı bankalar daha önceden transfer etmediğin alıcılara para aktarırken temkinli davranıyor onay istetiyor. Kendi hesapların arasında attığın zaman onaya kolay kolay takılmaz. Arkadaşın parasının atıldığı hesaptan diğer hesaplara dağıtım yapmıştır.

    Hocam başkasından para girmediyse hesabına çok tedirgin olma. Ama hesabına başkaları transfer geçirdiyse iş sıkıntı. Bu arada geçmiş olsun
  • 19-03-2026, 17:12:59
    #21
    kangaetemo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba arkadaşlar,
    maaş bankama yaklaşık 2 aydır erişemiyordum hat değiştirdiğim ve ameliyat sürecine girdiğim için numarayı değiştiremedim. para orada duruyor sanıyordum ancak bugün gittiğimde paranın geldiği gibi bana ait başka bir bankaya aktarıldığını öğrendim. diğer bankayla iletişime geçtiğimde de 1.5 ayda onlarca kişiye para aktarımı yapıldığını söylediler. ama elbette bu işlemleri bilmiyorum. yasal süreç konusunda ne yapabilirim? kimseye ne şifremi ne de başka bilgilerimi verdim. telefonumda gezinti yaparken, uygulama yüklerken bile elimden geldiğince dikkat ederim.

    kendi hesabına para göndermişsin diye üstünü kapatabilirler mi özellikle onu merak ediyorum. teşekkürler
    Geçmiş olsun @kangaetemo; 😔

    Kritik bir durum, olası bir durumda suçlusu siz oluyorsunuz hocam, etrafımda bir örnek görmüştüm oradan bilgim vardı, ancak n'aptı? Hiç bir fikrim yok. 🤔
  • 19-03-2026, 18:38:03
    #22
    Telefonunuz Android mi?
  • 20-03-2026, 13:54:29
    #23
    tristy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Telefonunuz Android mi?
    android hocam a56 kullanıyorum
  • 20-03-2026, 14:16:53
    #24
    gönderilen hesap yasadışı vs ise ilerde çok başın ağrır.
  • 20-03-2026, 15:37:04
    #25
    kangaetemo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    android hocam a56 kullanıyorum
    Virus yemis olabilirsiniz hard reset atin isterseniz. Play Store disinda app kurmamaniz daha saglikli olur.