• 10-03-2026, 22:10:23
    #1
    İlk monitördenvalorant açtıgımda 2.monitörden oynatılan video kaşırı kasıyor
    Pc formatlamadan önde böyle birşey yoktu sistem zaten üst düzey , windows ayarları ile ilgili diye düşünüyorum sorun nedir ?
  • 10-03-2026, 22:13:14
    #2
    valoranttaki gps sınırlamalarını kaldırıp pencereli tam ekrandaysa tam ekran deşlse tam tersini yaparmısınız

    edt
    Güç yönetimi modumu Maksimum performansı tercih et

    Windws Güç Plani Yüksek Performans modunda olstn
  • 10-03-2026, 22:13:40
    #3
    En Kaliteli Yazılımcı ⭐⭐⭐
    Chrome/Edge/Brave için: Sağ üstteki üç nokta > Ayarlar > sol menüden Sistem sekmesine girin hocam.
    Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan (Hardware Acceleration) seçeneğini kapatın ve tarayıcıyı yeniden başlatın.
  • 10-03-2026, 22:14:23
    #4
    Format sonrası genelde ekran kartı sürücüsü veya donanım hızlandırma ayarları değiştiği için böyle oluyor. Tarayıcıdaki donanım hızlandırmayı kapatıp dene, ayrıca iki monitörün yenileme hızları farklıysa video takılabiliyor. Ekran kartı sürücüsünü de yeniden kurarsan çoğu zaman düzeliyor.
  • 10-03-2026, 22:16:20
    #5
    HaciAbiGame adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Format sonrası genelde ekran kartı sürücüsü veya donanım hızlandırma ayarları değiştiği için böyle oluyor. Tarayıcıdaki donanım hızlandırmayı kapatıp dene, ayrıca iki monitörün yenileme hızları farklıysa video takılabiliyor. Ekran kartı sürücüsünü de yeniden kurarsan çoğu zaman düzeliyor.
    herşey güncel şuanda sorunsuz
  • 10-03-2026, 22:16:58
    #6
    Sorun şu: Oyun oynarken ekran kartı gücünün büyük kısmını ana monitöre verir. Özellikle yüksek Hz’li bir monitör kullanıyorsanız (mesela 500 Hz gibi) GPU sürekli o ekrana maksimum FPS üretmeye çalışır. Bu durumda ikinci monitörde açık olan video veya uygulamanın FPS’i düşebilir ve küçük takılmalar hissedilebilir. Yani sistem kötü olduğu için değil, ekran kartının önceliği ana monitöre vermesinden dolayı olur.
    Ben de iki monitör kullanıyorum. Ana monitörüm 500 Hz, yan monitörüm 240 Hz. Oyun açtığımda yan monitörde video izlerken bazen küçük droplar olabiliyor. Çok büyük bir kasma değil ama dikkat edince fark ediliyor.
    Bunun basit bir çözümü var. Ana monitörün Hz değerini biraz düşürdüğünüzde (mesela 500 yerine 360 veya 240 gibi) ekran kartının yükü dengeleniyor ve iki monitörde de görüntü daha akıcı oluyor. Ben denediğimde iki ekran da rahatladı ve video tarafındaki takılmalar kayboldu.
    Kısacası sorun genelde sistem gücü değil, yüksek Hz’in GPU’yu tek ekrana odaklaması. Ana monitörün Hz’ini biraz düşürmek çoğu zaman sorunu çözüyor.
  • 10-03-2026, 22:19:29
    #7
    İkinci monitörün hz ayarı yüksetilmemiş olabilir mi ? ikinci ekrana gelip sağ tıklayıp görünü ayarları deyin orda ekranlardan 2.ekranı seçin hzsi düşükse en yükseğe alın.
  • 11-03-2026, 00:04:41
    #8
    Kurumsal Üye
    Hocam işlemcide sorun olabilir çünkü bende de oluyor çözümü bulamadım halen