• 15-01-2026, 17:06:25
    #37
    Saç kremi kullanın duş sonrası
  • 15-01-2026, 17:19:29
    #38
    bitkisel şampuanlar bence çok etkili.
  • 15-01-2026, 18:10:35
    #39
    Seboreik dermatit / egzama ve rosacea geçmişi olan biri olarak kepek konusunda kısmi bilgi vermek isterim. Uzun süredir bu rahatsızlıklar ile yaşayan biriyim. Şans eseri sadece kafamda mevcut olduğu için bi noktada şanslıyım diyebilirim.

    Bu tür hastalıklara sahip insanlarda cilt tahrişi ve kepeklenme yatkınlığı fazlasıyla artar. Daha da vahimi bu hastalık her an belirtilerini gösterebiliyor. Yani ben 40 yaşımdayım bu saatten sonra ne egzaması diye düşünmeyin. Tamamen alevlenme ve sönme olarak tanımlanıyor kimi zaman hiç belirmeyip kimi zaman hype yapan şeyler bunlar. Yani aslında sizde de var olabilir farkında olmayabilirsiniz.

    Kullandığınız saç/cilt bakım ürünlerinin aslında pek bir önemi yok. Aslında önemi yok demek pek de doğru değil tabi ki kaliteli ürünler kullanmalıyız ama seboreik dermatite sahip kimselerin önemli düşmanlarından biri alkol işte o yüzden içermeyen bakım ürünlerini tercih etmeniz lazım. Alkollü ıslak mendil dahi kullanamayan biri olarak söylüyorum bunları.

    Cildinizin çok kuru ve çok ıslak olmaması lazım, sıcak su ve güneş altında durmak dahi kafa derinizde kepeklenme ve kabuklanmaya sebep olacaktır.

    Ciddi kepek sorunu yaşayan arkadaşlarımız alkolsüz şampuan kullanarak ve maksimum ılık su ile bir süre gözlem yapmalılar. Sıcak su ve alkollü şampuan kullanımlarında kaşlarınızda, sakallarınızda, saç tiplerinizde, kulak arkalarınızda ve en belirgin yeri olan burun üzerinizde kızarma yaşıyorsanız seboreik dermatit diye şüphelenebiliriz.

    SLS, parfüm, stres ve alkol. Kesinlikle hafife almayın. Yarın öbürgün kaşınız, saçınız, sakallarınız, kulak arkanız ve burun üstünüz için ayrı krem kullanmak istemiyorsanız şimdiden önlemini alın derim. Mevcut olarak şu an cilt nem dengemi koruyorum, kaliteli ve alkol içermeyen ürünler kullanıyorum ona rağmen siyah kazak giyemiyorum öyle düşünün

    Bu yazdıklarım tecrübesel bilgiler ve kişiden kişiye tabi ki farklılık gösterebilir cildiye randevusu almanızı şiddetle tavsiye ederim.
  • 15-01-2026, 19:28:02
    #40
    Tavsiye üzerine denedim sonuç beni de etkiledi. Kimyasal içeriğe artık para harcamıyorum. Deneyin derim
    https://hepsisifa.com/urun/100-dogal-akilli-sampuan-456
  • 15-01-2026, 20:13:28
    #41
    Ruby Digital adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Alıp kullanıyorsun, 1 hafta sonra herhangi bir kaşıntı, dökülme, kepek vs. kalmıyor sonra da bana dua ediyorsun
    Seboreik dermatit rahatsızlığım var, kaş dipleri, burun kenarları yani genel olarak yüz hatlarımda kepek, pul pul dökülme, soyulma var.
    Bu aşağıdaki şampuan sayesinde minimuma indirdim, özellikle saç diplerimde hiçbir sorun kalmadı.
    Fiyatı biraz tuzlu gelebilir en son 700 TL civarındaydı ancak muazzam derecede faydasını göreceksin emin ol.
    Hatta bir süre sonra stok yapmaya bile başlarsın. Geçmiş olsun.


    Hocam aynı dert bende de var. Bıyık dipleri yaş içi, kulak arkası pul pul dökülüyor sürekli krem sürüyorum 1 gün sürmeyeyim çok kötü oluyor. Dercos kuallanıyorum şampuan olarak 3 yıldır. Kalıcı çözüm bulamıyorum
  • 15-01-2026, 21:55:01
    #42
    hocam bende günde en az 1 kere duş alırım.son zamanlarda bendede başladı kepek sorunu kullanığım saç kreminden vs düşündüm ama çok kişide böyle sanırım.su kaynaklı olması olasımı acaba
    • BayMRX
    BayMRX bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 15-01-2026, 21:58:41
    #43
    Kurumsal PLUS
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam bende günde en az 1 kere duş alırım.son zamanlarda bendede başladı kepek sorunu kullanığım saç kreminden vs düşündüm ama çok kişide böyle sanırım.su kaynaklı olması olasımı acaba
    Kireçli su kaynaklıda olabiliyormuş
  • 15-01-2026, 22:35:04
    #44
    🤖 AI Developer
    Merhaba,

    Prozinc yeşil paket kullanabilirsiniz. Bana çok iyi geldi.
  • 15-01-2026, 23:28:26
    #45
    eczaneden bioxcinin bir şampuanı vardı onu aldım, birkaç haftaya %90 a kadar kayboldu sizde işe yarar mı bilemem