codester.com satış için uygun bir platform mu?
11
●210
- 09-01-2026, 12:13:47Daha önce bir kaç satış yaptım ilgili platformda fakat çok üstüne gitmedim. Ne kadar üyesi var, pazar ne kadar büyük ve hacimler elimizdeki gerçekten ürün diyebileceğimiz yazılımları yüklemeye değer mi bunu gözlemleyebileceğim bir sayısal değer bulamadım.
- 09-01-2026, 12:22:50Evet hocam, codecanyon çok uğraştırıyor gerçekten sıkmaya başladılar o yüzden ya kendi sitemiz üzerinden yada artık başka bulacağım bir yöntem ile globalde rol oynuycaz ama codecanyon gerçekten bu iş için tam aranan pazar.brown adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-01-2026, 12:27:37Kesinlikle uygun bir platform proje sahibi ile iletişime geçmekte çok kolay ancak pazar payı CodeCanyon kadar büyük değil maalesef.
- 09-01-2026, 12:42:55Araştırdım fakat bulamadım, codecanyon pazarına yakın bildiğiniz bir pazar var mı?cemalgnlts adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-01-2026, 12:46:07Ben zamanında bakmıştım şu anki durumu bilmiyorum CodeCanyona en yakın bildiğim kadarıyla Codester onun da pazar payı CodeCanyon'un yarısı kadar değil.
CodeCanyon'un inanılmaz katı kuralları var bir çok şikayet de bulabilirsiniz ama alternatif olmadığı için kitlesi de her zaman yüksek. - 09-01-2026, 12:51:46Hard reject olduğu için neden red yediğimide çözemedim. Mail atıyorum ve ilgili kişilere yazıyorum ama bundada süreç diğer firmalardaki gibi araya bir tanıdığı dahil etmeden çözümlenmeyecek gibi duruyor maalesef.cemalgnlts adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-01-2026, 13:11:28Hard reject saniyorum 2 kere alirsaniz ayni yazilimi tekrar gönderdiğinizde süresiz banlanıyorsunuz. Bu yüzden envato forumlari neden hard reject yedim ve nasıl düzeltebilirim konulariyla dolup taşıyor. Bir açıdan iyi, sadece kaliteli ürünler yayinlaniyor ancak sebebi olmayan bir reject nasıl çözülür anlamış değilim. Bu yüzden seneler önce o sevdadan vazgeçmiştim.
- 09-01-2026, 13:15:01özel olmayacaksa sormak isterim hocam burayada bir bilgi bırakmış olalım. Sizin yayımladığınız yazılım hangi kategorideydi ve sizce neden red yediniz.brown adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz bence kendi lisans sistemimizi kullandığımız için (anladığım kadarıyla envato/codecanyon'un kendi sipariş numarasından doğrulama ile lisans apisi var) red yedik. Proje kopyalanmasın diyede bazı noktaları şifrelemiştik onlarda etkenler arasında diye düşünüyorum. Onun haricinde çok uzun zamandır emek verilen backend i çok düzgün en güncel çözümler ile optimize yapılmasına rağmen ürünü beğenmedikleri için reddediklerini zannetmiyorum.
ben 1 yıldan fazla emek verdiğim projeyi ilk 70$ verene hintli abimiz tarafından youtube kanalında ücretsiz paylaşılmasına göz yumamam ama envatoda bunu istiyor gibi gözüküyor.
open source en iyisidir --Envato ekibi